Jump to content

Recommended Posts

Hello

 

on my amp spider IV 75, the power amp TDA7293 smoke when I turn on the power. I can hear a little boom in the speaker the the TDA blows and smell.

I replaced the TDA component by it happen again

 

all the logic, master board and pre-amp stage seems to be working. If I plug my phone playing music in the MP3 entry and an audio headset in the external jack, I can hear the music, and master volume control also works in this case

 

any idea on what happens?  

 

the amp is out of warranty, and pretty old so a repair done by a service center is not a reasonable economic solution

 

 finding the wiring schematics of the amp would help if anyone could provide it? 

 

Thanks in advance for your advices 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schematics are not available.

Chances are the output amp board is damaged, Line 6 authorized service the the only option.

Log a Support ticket with Line 6 Customer Support.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...