Jump to content
Sign in to follow this  
Rockrecorder

Dt50 212 Powerlight Goes On For A Second And Turns Dark

Recommended Posts

Today I tried to switch my DT50 212 on. I flipped the power switch to 'on', while in standby mode The powerlight went on for a second and turned dark. The powerlight stays dark but the tubes are glooming. When I switch standby off, a humming comes from the speakers.

Playing a guitar does not work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bad tube is my guess. May be drawing too much current, causing the voltage drop, which keeps the light from staying on. Humming and no sound is a pretty sure sign of bad tubes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeesh. Perhaps a bad transformer then. How old is your amp?

 

Thanks for the tip but unfortunately that wasn't it. I exchanged all tubes but the problem stayed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The transformer was ok, I checked power cables and connectors and found a bad power plug.

 

btw - The Amp was purchased February 2014. Thx for the support

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

The transformer was ok, I checked power cables and connectors and found a bad power plug.

 

btw - The Amp was purchased February 2014. Thx for the support

 

Nice to know, Thanks for head up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...