Jump to content

HB99

Members
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by HB99

  1. HB99

    Vetta and L6 Edit

    Thanks, lollipop. I saw the post where you mentioned the same thing. I did some research (2 days worth) looking for it but found nothing on the subject. Bill
  2. HB99

    Vetta and L6 Edit

    HA!! I was able to convert the FB instructions to a PDF. Hope that helps. OK, followed the BLIND instructions to the letter. Read it several times to get the process down.. Midi flashed SENDING...but apparently it went nowhere. RESULTS: Just black bars and 888. Turned it off then back on and I get 222...repeat and I get AAA and all lights lit up. Almost every time there's something different in the numbers screen and multiple light configurations, but no messages. Do you know if the the operating system located on a removable chip? I would really like to take the memory from the newly purchased Vetta and put it into my old Vetta because it's in better condition. They should have put the program(s) on a plug & play HD for times like these. EDIT: Going back to the RIP thread I read where you wrote" "...Monkey 1.19 and select "flash from File". I never did see that message in Monkey. EDIT: Did some research...memory is EPROM. Even if the EPROM is on the motherboard then all one has to do is replace it and it's UNBRICKED. Am I being too logical here? It's just electronics.
  3. HB99

    Vetta and L6 Edit

    I'll be checking that out too. I thought maybe the originator was making a library of blanks to be filled in later. But, IMO, that should not make all the others channels I switched to afterwards not work. FWIW, I only loaded .l6t files. I may try to load a couple of .syx patches today to see if they work. And the beat goes on... ; ' )
  4. HB99

    Vetta and L6 Edit

    The last band I was in was in college in 1981-82. The last time I played on stage (not at a party) was in Kosovo in 2000. A Southern Rock band invited players up if they wanted. I requested we play Flirting With Disaster (Molly Hatchet). The guy said "You sure?" I said yep. It went over great haven't not played it in 18 years. When I got back to my table everyone was treating me like a rock star (LOL!). Many of them said they didn't know I even played. And me being old enough to be their fathers. Thanks for the PDF. I'll check it out later today. I purchased a new USED Vetta replacement for my old one. I uploaded new user patches and tried them out last night. Some are OK and require a lot of tweaking for my ears (which are BAD), but many of them got me to thinking WHAT WERE THEY THINKING? LOL! NEW ISSUE: Several times last night while switching channels the sound died. Everything else "looked" good, but no sound..even after switching to other channels. I have to wonder if it is dying? I purchased it through Guitar Center so I have like 45 days to return it for a refund, but I want (hope) to returning still in working condition. Tough decision. If I can get mine back up then it's a simple decision...it goes back. Another thing, I've never really been any kind of a lead player and after last night I'm even thinking I'm not much of an electric player either. Being without my Vetta for all that time and playing only an acoustic 12 string I may just give it up and play acoustics. Another problem I have, being older and such, is who do I leave my gear to after I go? No one in my family is musically inclined. I have a '76 Fender Telecaster Deluxe that I've owned since, well, 1976. Sure would hate the wife to auction it off for $50.00. As the Stooges said: Wimmen! Thanks again for the PDF. Later.
  5. HB99

    Vetta and L6 Edit

    OK, went to the site and DLd Monkey V1.19...after loading it says I already have V1.72...I say load 1.19. I went to that second link...Nathan's page. It goes all over the place...very illogical. At the reddit.com instructions I stopped at step 9. After holding COMP down and turning it on all I have are (lit) BLANK screens. There is no prompt for SOFTWARE UPDATE so I did NOT press EDIT. ...........How's the show going? Or how did it/they go? I went to the FB home page and they wanted more info than I could give. Why does every company assume EVERYONE has a cell phone?
  6. HB99

    Vetta and L6 Edit

    What are you up to? Shouldn't you be at work? :D I gave that up (retired) over 7 years ago... My Uno is marked something like" this goes to...". And it works that way. I've used it on the new one, just looking to see what's there, no downloads or anything yet. It seems to communicate w/o any issues. I asked in another thread, but if you'll indulge me once again, can older patches be used on the Vetta II of just .l6t patches? Thanks (again...). Bill
  7. HB99

    Vetta and L6 Edit

    I tried to post this in the other thread, but it wouldn't take... BillBee: Thanks. Once again you helped me out. :) It wasn't until later that I noticed other posts were "lollipop" also. I just didn't want him thinking I was angry with him and calling him names. After thinking about "lollipop", I figured it's a nickname from a grandchild. I'm "Papa" to my greatgranddaughter (#6 of 7). No one else calls me that. I understand about the FB comment, I just am stubborn about ALL social media. Someone said with FB people are giving up information that the FBI would normally need a warrant for. :D I don't want an account with them. My wife has one, maybe she'll let me use it. ;) You may have noticed that I have other posts where I ask about patches. It's because I went a purchased another Vetta Combo last week (about $320 before taxes). It's already set up with Version 2.5 so it's a Vetta II. It has a few dings, but it still looks good. Mine has never been out of the house so it still looks brand new. The factory patches mirror the user patches so I have to change most of them out with others I've downloaded to give them a try. I've been playing 12 string acoustic for over 3 years now so I'm having a heck of a time trying to relearn the electric. I can do bends without even trying. :D
  8. lollipop: I know you're a HELPFUL guy. I've read your comments. But saying join FB or you're screwed is not helpful. Emailing a cut and paste of the instructions to me would be. :) Just in case (you or anyone else could do this for me): homebrewer_99@yahoo.com ;) I've edited this twice and when I type in "lollipop" keeps showing up as "lollipop"...nothing personal...I'm not doing it. 3x: I type D I C K...and lollipop shows up. What gives?
  9. HB99

    RIP

    10 months later...and it's still a brick. No changes. :angry: :angry: :angry:
  10. Happily, I don't FaceBook...
  11. When using L6 Edit the patches loaded on the Vetta appeared in the right hand column. 1. The channel numbers were prefaced with a U and an F. Do these mean USER and FACTORY? UPDATE: (SLAPS FOREHEAD) I looked in the manual...DOH!. Page 10.8 User & Factory...disregard. ; ' ) 2. They also have a file extension of .L6T. Are the older .SYX files still usable or should I just delete the ones I have? 3. Lastly, how does one upload the 2.03 Combo.vtf file to the Vetta? Which program? Thanks. I appreciate all replies. Bill
  12. HB99

    factory settings

    Really? How? I would REALLY like to know.
  13. HB99

    Vetta and L6 Edit

    UPDATE: OK, it's now 1:13 AM on Friday, Sep 8... I turn my Vetta brick off...held down EDIT and turned it on. RESULTS: Channel lights read 999, windows now show blank screens (black bars gone) and ALL the lights are on. And Monkey V1.16 (can't find the V1.19 you recommended) still won't let me log on...even though I am already logged in as I type this. Any ideas?
  14. HB99

    8 black bars

    More like a trip to the dump. I'm really curious if the entire staff at Line 6 is just 1 guy...in his mother's basement...watching porn...who thinks it's OK to check in with us poor ignorant fools whenever he needs a laugh.
  15. Well, it's now Sept 2017 and this Monkey thing is STILL NOT WORKING...
  16. HB99

    Vetta and L6 Edit

    BillBee: I don't recall how long ago I posted here, but I'm still looking at blanks in my windows...
  17. Mine's dead, but it's NOT FOR SALE. What I need to know from you guys is if mine can be saved? I was in the process of updating (about 15 minutes in) from Vetta 1 to Vetta 2 when I lost all power in the house. When I turn it on now the windows are lit up and bars are showing but there's nothing to see. I can adjust the brightness, but that's it. Any thought would be GREATLY appreciated. Please reply at homebrewer_99@yahoo.com A MILLION THANKS IN ADVANCE.
  18. HB99

    RIP

    OK...I'll turn off everything and wait it out before going at it again. I was not offered the 1X1... I thought about uninstalling the UNO software and not using the CD since their site stated that with XP it is driver ready. The FLASH FROM FILE shows the .VTF in the box (when I select FFF) it also allows you to add/select ALL FILES (if you know what I mean). That's why I chose that Vetta 2.03 Combo.vtf file to load. The IN/OUT cables are set up correctly. ; ' ) I will try another USB outlet. There are 4-5 open. My other PC is WIN10, so that won't work... My wife has FB on her iPad (it was a birthday gift from the kids), maybe she'll let me use it to go to that site? ; ' ) Later...and thanks for your time. Bill
  19. Archie: I also went to M-Audio for the latest driver. When I load it it did not list the USB IN or OUT as an option. So, I deleted it and reloaded the CD with the older version and it showed up again. After reloading all I have are blank screens on my Vetta Combo...sucks.
  20. HB99

    RIP

    131PM: NADA. All the lights are on, but nobody's home.
  21. HB99

    RIP

    M-Audio CD had V4.2.03.4 on it. DLd V 6.1.2 (X86). With V4.2.03.4 a set up option was USB Audio...with V 6.1.2 (X86) that was no longer an option. Only choices were SB Audiology Midi IO and Microsoft GS Wavetable SW Synth. I selected the SB one and nothing happened. I deleted that driver and reloaded the first one (from the CD) and USB Audio showed up again. 125PM: Started MIDI OX, selected USB IN & OUT, selected SYSEX file, FILE PROGRESS loading and UNO Lights are aflashing...wait and see.
  22. HB99

    RIP

    OK, I deleted all versions of Monkey and reloaded 1.19. When MONKEY loads it shows a screen for logging into Line 6 as well as an open UPDATES screen. It's here that the FLASH MEMORY shows the yellow triangle with the ! in it. When I select UPDATE SELECTION it tells me I must be logged in to Line 6. When I log in another message pops up that states: Login failed. Make sure you are connected to the internet. Reason: (Code 8000038C6) Unknown server error occurred If you have popup blocker, anti-spyware, or anti-virus programs running, try temporarily disabling them. OKAY button. The button below it states UPDATE FROM FILE. When I select that the FILES OF TYPE section has VETTA FLASH FILES (*.VTF) in it. The ONLY VTF file I have is VETTA 2.03 COMBO.VTF. Now, according to the loading instructions, under THINGS YOU NEED it states "Firmware SYX file (not VTF)". What other choice do I have? 10 minutes later: OK, it's possessed. I turned it back on and the 888 became "666" ; ' ) and the screens are blank, all lights lit. I'm a loss now with no bread crumbs to find my way home...
  23. HB99

    RIP

    Thanks for the reply...again. 1.19 didn't work. Just went through the link set up... Nothing showed up when I turned it on so selecting EDIT and SAVE was like skiing blindfolded assuming it might work. Opened MIDIOX, opened MIDI INPUT and OUTPUT Opened SYXEXVIEW and Vetta101.syx then SEND SYSEX FILE UNO lit up as it does when sending. After it was done I let it sit for a full 10 mins. Came back and screens remained blank as before. Held down SAVE and turned it off. Turned back on and Channel Selector screen showed 888 and 8 darkened rectangles with ALL the buttons lit up. (IMHO the 888 is not a code. It's simply all lights ON). Turned it back off then on, the only change was the 8 blackened rectangles were gone. Screens are blank. A couple minutes later I turned it on again and the 8 rectangles are back and screen 2 looks like a screen (as in a screened door).
  24. HB99

    RIP

    Initially, I kept getting Communication error Vetta II stopped responding try resetting the device then select REFRESH. I IDd the problem and plugged the UNO into the back and selected the USB cables in the set up and got it to work. Then when switching from Monkey 1.19 to Monkey 1.40 I uploaded the Vetta 2.03 Combo.VTF file and it loaded fine. The message after that was to press SAVE and turn it off. I turned it back on to check and NOTHING. So, I repeated the process. Nothing but blank screens. I'll check the link above with fingers crossed, but I think it's toast.
  25. HB99

    RIP

    Well, I just received my $40 M-Audio UNO cable today and killed a perfectly good amplifier. I'm speechless... Bill
×
×
  • Create New...