Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'usb failure'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 2 results

  1. Hi I've owned my POD HD500 for 4 years and recently bought a POD HD500X. I updated the HD500X to latest firmware and loaded the modeling packs and all went well. About a month ago, I decided to update the HD500 also. The USB was the horrible four pin design but I always got the USB port to work. The flash update started and the part of the update got to the point where it asked to unplug the unit and restart. Everything seemed great but when I plugged the unit back in - the HD500 was no longer recognized by the computer. The firmware is flashed to 2.32 but the USB reads the dreaded V0.00. I believe the USB firmware is corrupt. I went through resetting the device by doing the hold the left arrow while powering up (losing all my settings and returning to the factory patches). I attempted to load older drivers and had no luck. I tried it on another computer and no luck recognizing the USB port. I then replaced the USB port - no luck and then with the help of a PCB board builder at work - replaced the USB chip ala the You Tube video - no luck. Windows does not recognize the USB port and states an error message that the USB port appears to be malfunctioning. Sending the HD500 will cost about almost as much as it is worth so I am looking for any ideas before I either spend the big bucks on a bad firmware update from Line 6 (guaranteeing the last Line 6 product I buy because the update bricked a great working unit) or just forget about it and see if I can sell it on Ebay. I did get a response from Line 6 to send it back to a service center but I am pretty upset that a general firmware update following the instructions would fry the USB firmware in the process. Any ideas would be helpful - thanks!
  2. goport

    USB and Helix LT

    Hi there. I have been having usb drop out issues with my helix LT since I purchased it Oct 31. For the first few days it was unusable because it failed during a fw update (2.12 > 2.21). I had tried the usual leads, no hubs, front and back sockets and other computers but had little luck. I finally got it to upload the 2.21 fw by sheer persistence. Since then I have had limited success connecting it to my Windows 10 PC. I even reformatted and reinstalled windows :) after that I have been able to transfer small batches (6 patches or IR's) to the unit from my pc. Any more and I run the risk of drop out, resulting with shutting down the LT and exiting the editor and restarting. But to bring this post up to present - I managed to upgrade it successfully to 2.30 but the USB issues remain and that back up file is just too big and drops out every time. Also the pinned post at the top of this thread ( For those of you who might need a little help with the 2.30 update: ) shows a USB transfer speed MUCH faster than mine. I have the latest drivers and no hardware conflicts. What gives? I have an open ticket but the only apparent option is return for servicing. The Helix LT itself is brilliant! Sounds amazing and even though I have had these issues the unit is so much fun I have stuck with it - but I would love to be able to use it as intended. Any help would be appreciated. Thank you
×
×
  • Create New...