Jump to content
jackvegas1488

POD x3 going nuts with gearbox

Recommended Posts

Hi all,

When I use my pod x3 with gearbox, gearbox seems to go mad and start turning the volume and treble knobs (on screen that is) whilst I am playing. This is annoying because trying to record a song with the tone I setup is impossible, tone changers halfway through.

Anyone got any idea what the issue might be?? (I have not physically damaged the pod in anyway and looked after it well).

Any help would me much appreciated.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It may be receiving MIDI messages from somewhere or you could have dirty pots.

 

Try gently rotating the physical knobs from min to max several times, then park them at zero

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a similar issue with a used XTPro. Gearbox would not engage/change the delay usless I changed to another effect, say like the mod, tuner wouldn't pick up notes. Generally screwy and the final fix....... I fired up the ole L6 Monkey and reflashed the unit. It looked like something in the firmware got partially screwed and needed to be reset.

 

Do as suggested above to eliminate dirty pots (and also pot jitter from vibrations can cause random changes) prior to considering reflashing.

 

-B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...