Jump to content
Sign in to follow this  
mribanezmetal

Gain Difference?

Recommended Posts

I've loaded 8 amps into my DT50 through the DT50 Customizer. I find if I run straight into the amp, I get a little more gain than if I ran the HD400 into DT50 with the EXACT model PREAMP (not full) settings? The basic tone is still there, it's just the gain issue. I use the Plexi Bright model and I'm using a Strat with low output pickups so I need all the gain I can get!! 

 

I'd prefer to use the HD400 via L6 if I can get this sorted because for now I find I like the tones of the amp with my own pedals out front (BB Preamp) and in the loop (I can't find a delay I like as much as my TC Electronic Flashback) I gotta say I don't like the volume increase when the modulation and delay effects are engaged too? 

 

Otherwise the rig is INSANELY awesome and is one of the best rigs Ive owned and I have had many, many fine valve amps so kudus to Line 6 from producing this fine piece of gear.

 

I just love it!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plexi needs a tube screamer to push it...just like a real one...Might be a little gain difference between HD400 and the amp...I have not noticed and I use that model a lot...Is you firmware all up to date? IOW: Do you have the Soldano models in your HD400?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thans for your reply. Yep, got the latest firmware and have the SLO models.

 

I also use the Tubescreamer as a boost.

 

The basic tone is the same but its just the lesser gain from the HD400 is the issue. 

 

Im wondering if there is an input pad on the Pod somewhere?  dunnno

Share this post


Link to post
Share on other sites

could your input Z be the source of the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

could your input Z be the source of the problem?

 

It feels like an input thing yes. Is there adjustment on the input with the HD400?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It feels like an input thing yes. Is there adjustment on the input with the HD400?

searching both 400 & 500 manuals for guitar in z, i only find it in the 500. though, when i use this function, i really only find a tonal change

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys for your help. After some more research I too found the 500 is the only model that can adjust Z.

 

It's a little disappointing I'm having this problem but as I got the HD400 used it's not like I can return it so for now, Im just plugging straight into the DT50 and using my own stompboxes and to be honest theres something I prefer about that over tweaking inside the Pod, maybe because it 'feels' more lie a 'traditional' setup. (running 8 models in the DT50)

 

Regardless, Ive never been happier with my tones.

 

Cheers   :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×