Jump to content
Sign in to follow this  
MGblade

Delay glitch sound's using tap tempo

Recommended Posts

New helix lt owner here, living it so far.

But the delay's gives these glitch sound's when I, m tap the tempo during songs, is there a way to turn those of?

My old hd500x didn't had this issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't delays always glitch when you change the time parameter or are you hearing something else? Also you might have trails turned on which might make things worse.

 

Craig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Global settings/preferences/tap tempo pitch. You can set it to accurate or transparent. I think you will want to change it to transparent. 

  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks wil try that, I know this is a natural delay side effect but hopefully bypasable in the digital realm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Global settings/preferences/tap tempo pitch. You can set it to accurate or transparent. I think you will want to change it to transparent.

Well you live and learn 😀

 

Craig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Global settings/preferences/tap tempo pitch. You can set it to accurate or transparent. I think you will want to change it to transparent. 

My goodness - I'm so glad I found this thread.  This is a life saver for me!!

 

I used to have an M13, then later switched to an M9.  When playing at church, the songs would usually sway a bit in tempo (naturally), and I'd keep adjusting the tempo via TAP to keep my delays sounding on time.  When I switched to the Helix, everytime I need to adjust the tempo, I'd get that pitch-shifting warble - which is an awesome added effect when you actually want it (usually tweaking the delay time knob)...  But not so much when you're trying to keep delays echoing in real time, in front of a live audience.  I was starting to think the only way I could avoid it was to stop playing in the instant I needed to change the tempo.  Which is super distracting when I'm the one starting the song isolated, and the tempo was just a touch off with the drummer to begin with.

 

Again - Thanks so much for pointing out the location in settings to fix this - I must have missed this somewhere in the manual.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...