Jump to content
rickcaron

Helix edit 2.30 backup failed

Recommended Posts

Just install the new editor. When I try to backup before updating the firmware, I'm getting this error when the preset backup start (30%)

-Errors occured during the backup (code -8606)  Do you want to retry?

 

I'm running Windows 10 Pro with firmware 2.20

 

any hint?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a guess, but possibly a corrupt or bad preset? Assuming the backup process goes sequentially and that it stops at 30% during the preset backup, that would be around the 51st preset in the 3rd setlist, so perhaps start there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just install the new editor. When I try to backup before updating the firmware, I'm getting this error when the preset backup start (30%)

-Errors occured during the backup (code -8606)  Do you want to retry?

 

I'm running Windows 10 Pro with firmware 2.20

 

any hint?

 

A corrupt preset is a likely culprit per Duncann's post. You might also want to try selecting a different directory than the default to backup to. Make sure it doesn't require special permissions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There was another post that described exactly this, and it was due to a corrupt preset. It was suggested to try to export by setlists to narrow the search.

 

I actually did the update without backing up my presets and they all remained intact. After the update I did a full backup(with no errors). I'm not suggesting that the backup isn't necessary, just sharing my experience.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had this same problem. 'Create Backup' and 'Create Bundle' were both failing. Through process of elimination I narrowed down to factory presets - number 93  in both FACTORY1 and FACTORY2 (I use the 0-127 numbering ).  So I copied a good preset over each of these and now both the create backup and create bundle functions work fine. For me it wasn't a big deal since I don't really use factory presets much, and being able to use the new backup capability was worth sacrificing the 2 presets. 

 

What was weird was that I was able to open the presets, but none of the blocks were populated. I'm assuming that something got corrupted during the download. 

 

Kudos to Line 6 for the new backup process. I use IR's for everything and up to now backups were a real PIA. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had this problem as well -- would not Export a Bundle -- sure enough ( as kinda mentioned above), I moved the destination to another folder and BAM, worked fine. I was trying to save it in the LINE6 folder with my editors, etc. no go. Made a new folder LINE6 FILES, worked like a charm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...