Jump to content
jonathanbull

PODX3 Live no sound

Recommended Posts

My PODX3 Live doesn't make any sound when I have a guitar plugged in, neither the guitar input nor the aux input produces any sound when a guitar is plugged into it. I've checked the volume on my guitar and the cables(I bought a brand new tested cable just to see). Is there any way around this or has my trusty PODX3 Live finally died?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the position of the Line/Amp switch (I think it's called that - or something similar) on the top panel of the X3 Line. If it's in the middle position - not clearly one side or the other - it acts as a mute switch. Undocumented but true!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, silverhead said:

"Check the position of the Line/Amp switch (I think it's called that - or something similar) on the top panel of the X3 Line. If it's in the middle position - not clearly one side or the other - it acts as a mute switch. Undocumented but true!"

 

Unfortunately I'm still having the no sound problem even though I repositioned the Line/Amp switch multiple times. Do you have any other ideas of what it could be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A couple of things to try to isolate the problem....

- do you hear sound through headphones?

- does the tuner recognize the guitar?

- have you checked to make sure the Guitar or Aux inputs are selected for the Tone you are using?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, silverhead said:

A couple of things to try to isolate the problem....

- do you hear sound through headphones?

- does the tuner recognize the guitar?

- have you checked to make sure the Guitar or Aux inputs are selected for the Tone you are using?

 

I don't hear sound from the guitar in my headphones though my PODX3 still works as an audio interface/external sound card. Unfortunately the tuner doesn't even come up no matter how long I hold the Tap footswitch(I think it stopped working a few years ago). I have the guitar input selected for both tones on the PODX3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would open a support ticket. Follow the Support link at thee top of this page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×