Jump to content
Sign in to follow this  
casiodan

Spider Iv 120 Latency When Switching Channels, Also Affects Looper.

Recommended Posts

Hi guys.

 

Just received my Spider iv 120.

 

I have updated the firmware to v2.00

 

When i switch channels using the mkii express FBV there is a noticable cut in sound.  Also when I use the looper, if i record a clean sound on the loop then switch to another channel ready to overdub i get a bit of a dip in the sound.....not as much as when i just switch channels when im playing but surely it shouldnt affect the playback of the loop.

 

So, just as an example, if i have the identical sound preset into channel 1 and channel 2 and switch between them there is a very noticable clip in the sound.

 

Can anyone tell me if this happens to them.  I watched a youtube video of a guy using the looper and it doesnt seem to do it on there.  Im not overly worried about the looper as i will probably only use it for practicing solo's etc but it just seems to point more to there being a problem.

 

 

 

Any advice would be great before i put a support ticket in.

 

Thanks

 

Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have read that some users notice the delay (milliseconds) when switching patches, but I never did.  I guess it would be most noticable when playing a held note and switching.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have noticed latency skipping between channels using the fbv but it is mere milliseconds

Share this post


Link to post
Share on other sites

They say the FBV shortboard MK2 is perfect for playing live, but there is an latency if you switch between the channels. How can I fix this??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is this well know issue rixed with any of the new firmwre ??

 

Tnx

Johnniez

 

It is what it is, unfortunately.   But the delay really is minimal and the only time you would really notice it would be if you were holding a note/chord and switched patches.   I used it in live situation, changing patches when I went from one part of a song to another (verse to chorus, etc), and never noticed the very short delay.

Share this post


Link to post
Share on other sites

to me is not really minimal.....when you play live you can hear the delay well...it's a sort of :playplayplayplay.........playplayplay...........playplayplayplay....it is very noticeable! imagine a singer in a song between the chorus and the main theme that doesn't sing...to me it will be very noticeable.:) I tried to ask to a technician at line 6..the told me that they known the problem, but at the moment the amp is what is it:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×