Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'helix lt 4cm'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
    • Operating System-specific Information
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • DL-4 Stompbox Modeler
    • FBV Controllers (MKII / 3)
    • M5
    • Firehawk FX
  • Recording
    • Helix Native
    • Metallurgy
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
  • Amplifiers
    • Catalyst
    • Spider V
    • Powercab
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Jam
  • POD
    • POD Go
    • POD HD X
    • Pocket POD
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
  • Relay/XD-V Digital Wireless
  • Legacy Products
    • POD
    • Amps
    • Mobile Products
    • Effects and Controllers
    • AMPLIFi Series
    • Live Sound
    • Digital Wireless
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
    • Software
    • Dream Rig
    • POD Studio / Tone Port / GuitarPort

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 3 results

  1. Hey, guys I'm just getting back into guitar after a 5 year break and to celebrate my return I picked up a Helix LT which will be here this week sometime. Before I quit playing, the extent of my effects usage was just plugging a pedal chain into the front input of my amp and calling it good. Now that the LT is on its way, I want to be sure I can run a proper effects loop on my tube amp and not fry any of my electronics. After watching a number of videos on the 4CM setup, I think I have the right idea with the cables and for keeping input/output levels proper for good tone. I was hoping someone could check my work on this, so I know that I understand what I am doing. Cables 1. Instrument cable from (output on guitar) to (guitar input on the LT) 2. Instrument cable from (send 1 on LT) to (guitar input of amp) 3. Instrument cable from (effects loop send on amp) to (return 2 on the LT) 4. Instrument cable from (1/4" output on LT) to (effects loop return on amp) 5. Speaker cable from (speaker out on amp) to (speaker cabinet input) Global Settings on Helix Output: 1/4" set to line level Send/Return 1: Set to instrument level Send/Return 2: Set to line level Send/Return 3/4 & XLR Output: Irrelevant to current setup. If you have any input, hot tips, or see any mistakes here please let me know. Thanks in advance, Feanor
  2. Hello everyone I am the owner of a Helix LT that I use in 4CM mode with my amp head. I use the single EXT output to change the channel of my head. When I change the channel via the helix, the light changes between EXP 1 and EXP2, so I had to assign two volume pedals at the beginning of the signal (one for each channel of the head). But when I change snapshot (and head channel), pedal 2 goes to 0%. I put a video that shows the problem. It seems that this is only present on the LT since the original Helix has a dedicated output for the channel change. Has anyone encountered this problem before? Thanks a lot to all. IMG_3112.mp4
  3. Hi! I Have a Tubemaister 36 combo and a Line 6 Helix LT. I've tried to connect them Via 4CM (plus a MIDI cable) so I can control de amp channels of the Tubemaister with the Helix (Via MIDI because it´s the only way to change channels on the amp). I know I'm must be doing something wrong because I just simply can't! Yes...I have seen tutorials on YouTube...and here where I'm standing right now: Besides all the connections of the cables (and the amp set in series mode), The Helix signal path is: Guitar in, Chorus, Pitch whammy, Distortion, SEND AND RETURN, a pre amp, Delay and a Reverb. If I disengage the series mode on the back of the amp I cannot hear the reverb and the delay... Somebody can help me? In advance thank you for your time and patience! I´m getting frustrated here!
×
×
  • Create New...