Jump to content

Connecting PC to Spider V remote


darkcloud1
 Share

Recommended Posts

I have downloaded the Spider V remote software, and connected my Spider V to the USB. When I start the program on my PC, it says no device connected, there's a connect icon but it is disabled.

 

Is there a way to connect in the program? Or? 

 

Any help is appreciated.

 

Link to comment
Share on other sites

This issue has been discussed numerous times.  Have you read all of those posts and tried the solutions?

 

No, there is nothing in the software to initiate a connection.  Once the USB drivers are installed on your PC, all you have to do is set the switch on the back of the amp to "PC", connect the proper USB cable between the amp and your PC, and, with the amp turned on, the software will initiate a search for the amp and if found, will load the presets.

Link to comment
Share on other sites

Check to make sure you downloaded the latest software update and drivers as well. They are listed below the Spid Remote PC download. Some users are having to grab this to get the Spider V Rem software to initialize. Windows 7 and Windows 10 users seem to have the most trouble. Windows 10 after the last major update (some security update messed with driver signing). 

https://line6.com/software/index.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 5 months later...
On 2/23/2021 at 12:35 PM, Fineas24 said:

Same problem here, any tips on how to fix it?

 

I recently got a Spider V 240HC head, and installed Remote on three different computers all with Win 10 (one machine was 10+ years old w/ questionable processor speed/RAM, and the other two machines were fairly new).  All had all their Windows updates, etc.  The Spider V Remote app worked perfectly with no issues on ALL three of my machines -- no issues whatsoever.  The USB "printer cable" I used on all three was a brand new USB 3.0 high quality cable (no looking for an old printer cable in the closet). Also, you need to make sure that the "Select" switch on the back of the amp is set to "MAC/PC/ANDROID".  If you are still having problems, then likely it is a driver problem in your computer -- see the link in one of the posts above that have all the proper updated drivers, etc.  Post back here what you found out.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
21 hours ago, mobster85 said:

Downloaded the latest driver and I am still having the same problem. Can't connect to the internet. I need a solution.

 

The issue with the Spider V Remote app not detecting an internet connection is happening to many of us.  Seems to be a Windows only issue though.  Submit a Ticket to Line 6 so that they know it is a problem for many and it should push them into a fix.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...