Jump to content
klasi

No Low Volume Mode

Recommended Posts

Just bought a used DT25.  When I switch it to LVM the volume remains the same.  The volume definitely does not go any lower.   In fact, when in LVM if I turn up the master volume the sound breaks up (distorts) even more than if in the regular volume mode.  Any ideas on this?

 

I already did a factory reset.  Problem remains.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needs to go to a Line 6 authorized service center for a check out.

May need fresh tubes and a proper biasing. And a check-out to be certain that

any old tubes didn't have an adverse affect on anything else.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it matter what position the "Standby" switch is in when you toggle between "Low Volume Mode(s)"?

 

In other words, should the amp be in "Standby" before I switch the "Low Volume Mode" one way or the other?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not being funny here but the low volume mode works best at lower volumes. It is still quite loud at the higher volume levels.

 

Try comparing volume 2 with and without the low volume mode switch engaged.

 

If you turn the amp up from there the low volume mode does get louder but significantly less than normal mode.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×