Jump to content

philschon

Members
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About philschon

  • Rank
    Just Startin'
  • Birthday 01/03/1961

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Pittsburgh
  • Registered Products
    4
  1. philschon

    I.R.s not loading into Helix LT

    uuuuuuuhhhhhhh......nevermind....figured it out. Of course it hit about one minute after I hit send!
  2. philschon

    I.R.s not loading into Helix LT

    Hi all! I have some Fremen presets with I.R.s, and a few other I.R.s. They show in the editor, and they load with the presets they are assigned to, into the Helix LT. When I'm working with a preset in the Helix while Not using the editor, the I.R.s don't show. Only 2 sample one ones do. How do I get the I.Rs into the Helix? (hope this isn't me just being dumb!)
  3. Never mind. Looking at other posts it seems workbench is no longet supported. Bummer.
  4. I have previously had workbench on this mac, I guess it somehow got deleted. I am trying to reinstall workbench for a Variax 600. If I try to install the latest version I get an error saying; This software requires OS X 10.5 or higher. My OS X is 10.12.4. I have monkey 1.74 installed. Not sure what to do. Any ideas?
  5. philschon

    POD HD Edit timing out

    Thanks brue58ski! Gave it a shot but still have the same issue. I'm in contact with support so hopefully we'll get to the bottom of it!
  6. philschon

    POD HD Edit timing out

    Hi guys! Thanks for the responses. Still have the same issue. I tried uninstalling, the reinstalling all Line 6 software. Tried a different USB cable - same thing:-(. As a side note, for quite awhile now, I've also had an issue with and error that says 'invalid data found on one or more patches. It does this even when there have been no changes to any patches. It doesn't happen 'too' much and I can live with it. The timing out error seems worse all the time though. I guess I'll try a support ticket. Thanks again for the help!!!
  7. philschon

    POD HD Edit timing out

    Just now, after I read your reply I did - same thing :-(
  8. philschon

    POD HD Edit timing out

    When I am trying to transfer setlist to the computer, I am getting a timed out error; '(Code 8000000a) Operation Timed Out'. It will stop after 17% or 34%... Sometimes if I try it 3-4 times it will work, other time not. Any ideas? I have an HD500. The monkey, edit, and POD all have the latest updates. I am using a mac, with the most recent updates also. Thanks!
  9. philschon

    Invalid Data *reset*

    I see a couple of folks have had this kind of issue, I think mine is a bit different though. I am using an HD500. I am in one setlist moving things around. I keep getting the Invalid Data error in 2 places; 5B and 14C. I have tried moving other patches to those locations and I keep getting the same error. BTW, I am using a mac with El Capitan. Any ideas?
  10. philschon

    Setlists, Banks, And Abcd Strategies

    I'm with Stumblinman- I've never had complaints about the wrong tone on whatever tune. Though I once had a sound man fall in love with me when I changed from a Marshall half stack, and a full 16 Space rack-to a POD! Im kinda new school/old school. New school-I use a POD HD500 direct into the PA. Old school- in that I look at the POD as a pedalboard with an amp. I usually stay with one or two amps depending on the gig. My "pedalboard" looks like fs1- compressor, 2-modulation 3-delay 4-reverb 5-overdrive 6-distortion 7-special fx/pitch 8-boost. I usually set the pedal to control amp volume instead of using a slot for a volume Pedal. I have a second pedal that is usually set to bring reverb and delay down some if needed. Now, if I need a bunch of different fx, I'll use another Patch but I try to keep them on the same location ie; chorus, flanger, phaser would be at fs2. Sometimes the pedal that's on the POD will switch to wah or whammy. Also, if I have two delays needed, I'll turn one off and the other on with fs3. Heres the thing guys; YOU are probably the only one that's hearing most of the differences in a lot of the tones. A good amp tone and even volumes between are patches are the things that make the biggest difference IMHO. peace
  11. philschon

    Can anyone make a Patch for me? Please?

    I agree with the guys above. You'd be doing yourself a huge favor to dig in and find out what this unit can do. Also, you wouldn't be able to get all these effects on one preset. I can't imagine you'd ever have need for all of them at the same time. Here's what I do; first, find an amp sound you like, and use that as much as possible. The reason for this is that it's really tricky to use different amp models and have them be balanced enough when switching between, especially if (and I'm guessing here, since you're into JK) you're playing worship music, and doing that direct into the P.A. That's what I do. I have the POD set up in pedalboard mode so I can use the switches for 8 effects. I have the switches labeled in an order that when changing presets, the same type of effect is located at the same switch,ie: chorus would use the same switch as flanger (Modulation effect). I also use the pedal to control the amp volume most of the time. The benefit here is that you free up an effect block. My switches on a typical patch are set like this 1-Compressor, 2-Modulation, 3-short Delay, 4-Reverb, 5-Overdrive, 6-more Overdrive or Distortion, 7-long Delay, 8-Boost. For a clean boost I have a short 1/4" cable from the out to in at the loop, and use the FX Loop Return set at 1-4db as needed. I also have a second Expression pedal connected which I usually use to regulate how much delay or reverb is in or out. Hope this helps!
  12. Hello all! I'm trying to use custom tone to store my patches so I can either share them, and recall them. I can't figure out how to find them though. I'm naming them all using my user name, a space, followed by the patch name. I figured that way when I enter my user name all the patches would come up. Problem is, when I search, '0 tones found' comes up. I'm using an HD500, HD edit, and a mac. Where am I wrong? Thanks!
  13. I hadn't thought of importing directly into iMovie. I'll give that a shot. Thanks!!!
  14. Thanks Triryche. I can hear everything now. I use a FRFR monitor while I'm playing. The problem is getting the two sounds into the mac and onto the video. When I run a backing track through the pod, I get it, along with the live guitar, from the monitor. It seems the backing track doesn't run out of the usb with, or without, me playing guitar with it. I was wondering if there was a setting in the pod I'm missing that would correct it.
  15. Hey All! This could potentially be a dumb question, so be easy haha. I need to record a video into my iMac computer, I am using iMovie, as well as the built in camera. The iMac is a late 2012/early2013 model with no audio input, just usb. I need to make this video with a backing track as well as guitar on top. I've tried running the track into the cd/mp3 input on the HD500. It outputs sound at the 1/4" and XLR's, but not through the usb. The guitar part I'm playing does go through. Is there a setting that will correct this? If not, any suggestions on an easy (ie; affordable)way to do this? I've also tried running the backing track on the computer but it appears that I can pick either the computer's audio, OR the Pod's, not both. And while I'm asking those who would know - can 2 separate usb sources be run into the mac to record at the same time, or would that require a usb interface with dual inputs? Thanks! Phil
×