Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'four cable'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 5 results

  1. Hello friends I have just gotten a Firehawk and I have som problems understanding a few (probably silly and easy) things with the alternative "four cable method" and the Firehawk. It's been correctly connected (thanks for all instructions about that) and when the FX Loop is turned on I can use all the effects nicely. But when I turn the FX Loop off of the FH there is no sound at all? It's like the amp I'm running FH through is turned off. And I cannot (FX Loop turned on or off) hear any of my playback music. The music that normally via bluetooth gets sent to the poweramp What can be the problem do you think? If I plug the FH stright inte the "guitar in" on my amp or just use my amp without FH then the amp works fine but somehow the 4 cable method seem to disconnect the poweramp in my amp (or something) Thanks in advance for help and have a bjotiful x-mas Fish ps. pic is to show my setup in my ipad ds
  2. dwright5150

    Four Cable Method w/ Bassbreaker (Fender)

    Im using four cable method with my Fender Bassbreaker. Anything i need to know? Specifically...do I need to turn down the levels on the Return on the loop and should I set it as Instrument out or Line Out? In short, I don't want to overload anything. Thanks
  3. ajaykumar

    POD HD500X is making my amp quieter

    Edit: I accidentally posted this in the wrong forum so..... Hey guys, I was hoping to get some advice for a problem I'm having. I use my POD HD500x with my amp's head using the four-cable method (https://www.youtube.com/watch?v=3ZtY8bS-GQ0). Since I've been using it like that, it's been great with no problems at all. But recently my amp became too quiet to hear over the drums, and I've had to crank the volume to around 1 o'clock, while previously keeping it at around 8 o'clock would be plenty loud. I thought perhaps it was time to change my tubes (it was gonna have to happen one day anyway), so I retubed the head, and tried playing today and it was still too quiet. The amp's probably not the issue, because it is still very loud when I plug the guitar directly into the input If I use the amp, and in the FX Loop use a noise gate (fx send -> gate -> fx return), it's still just as loud If, in the FX loop, I use the POD, it makes it very quiet, even when my guitar is going directly into the input. So if I use a noise gate on the POD and put it in the FX Loop (fx send -> pod with only gate -> fx return), it's quiet, but as soon as I unplug it from the FX return, it's back to being loud. This makes me think that there might be something wrong with the POD, but when I practice at home using headphones it's fine. I've also checked to see if it's my cab, by swapping it with a different head (it's not) and if it's my head, by swapping it with a different cab (also not the issue). As far as I can remember I haven't touched any of the settings on the POD, the master volume is always to max, etc. If anyone can offer me some guidance or help troubleshooting it'd be much appreciated. I've got a feeling that nothing is actually broken, but I'm stumped. I've also attached what my settings are on the POD just in case, but I don't think that has anything to do with it
  4. ajaykumar

    HD500x is making my amp quieter

    Hey guys, I was hoping to get some advice for a problem I'm having. I use my POD HD500x with my amp's head using the four-cable method (https://www.youtube.com/watch?v=3ZtY8bS-GQ0). Since I've been using it like that, it's been great with no problems at all. But recently my amp became too quiet to hear over the drums, and I've had to crank the volume to around 1 o'clock, while previously keeping it at around 8 o'clock would be plenty loud. I thought perhaps it was time to change my tubes (it was gonna have to happen one day anyway), so I retubed the head, and tried playing today and it was still too quiet. The amp's probably not the issue, because it is still very loud when I plug the guitar directly into the input If I use the amp, and in the FX Loop use a noise gate (fx send -> gate -> fx return), it's still just as loud If, in the FX loop, I use the POD, it makes it very quiet, even when my guitar is going directly into the input. So if I use a noise gate on the POD and put it in the FX Loop (fx send -> pod with only gate -> fx return), it's quiet, but as soon as I unplug it from the FX return, it's back to being loud. This makes me think that there might be something wrong with the POD, but when I practice at home using headphones it's fine. I've also checked to see if it's my cab, by swapping it with a different head (it's not) and if it's my head, by swapping it with a different cab (also not the issue). As far as I can remember I haven't touched any of the settings on the POD, the master volume is always to max, etc. I've attached what my settings are on the POD just in case, but I don't think that has anything to do with it, as I haven't changed anything and I really like the setup. If anyone can offer me some guidance or help troubleshooting it'd be much appreciated. I've got a feeling that nothing is actually broken, but I'm stumped.
  5. I am fairly new HD500 user and this may have already been covered. Here's my situation.... POD HD500 with Marshall ma100 h (tube) + Marshall Cab. GUITARS...LES PAUL< STRAT styles. I would like to use the the marshall's master control...ie Volume to control sound levels. I enjoy using the amps within the POD SETTINGS as well. How can I have the best of both worlds?? In POD EDIT where should the loop go and how to ajust the settings so the amp and pod work together?? Thanks for any advice!! :)
×