Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hd500x'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
    • Operating System-specific Information
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • DL4 Stompbox Modeler
    • FBV Controllers (MKII / 3)
    • M5
    • Firehawk FX
  • Recording
    • Helix Native
    • Metallurgy
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
  • Amplifiers
    • Catalyst
    • Spider V
    • Powercab
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Jam
  • POD
    • POD Go
    • POD HD X
    • Pocket POD
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
  • Relay/XD-V Digital Wireless
  • Legacy Products
    • POD
    • Amps
    • Mobile Products
    • Effects and Controllers
    • AMPLIFi Series
    • Live Sound
    • Digital Wireless
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
    • Software
    • Dream Rig
    • POD Studio / Tone Port / GuitarPort

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

  1. Is there any news on the Line 6 drivers for Apple M1 series? It's been two years now that Apple released the new computers with the M1 chip, but until now no support from Line 6. An Ear deafening silence. I'm a bit afraid I need to sell my HD500X and use effects software with my DAW software.
  2. I bought a used POD HD500x a couple months ago. It turns on and I can play through it. But here's the deal: the buttons in the upper left hand corner don't respond as they should. The "view" button doesn't respond at all when I press it. When I press down the dial just above it, the set lists come up on the screen but quickly disappear in favor of the setup screen. Sometimes, I can get to the set lists and to individual sounds on those playlists. But after awhile, the same thing happens. It flips back to the setup screens and it's nearly impossible to get back to a set list. Is this a hardware problem, a software problem, or all of the above? What should I do next?
  3. Hi, My HD500 got boot loop today when i connect wrong plug with the power. I search google and forum for advice but nothing help. I do the unplug and press "down" button and then it show update Flash. But i already update the latest flash firmware from 2 week ago. Line6 Monkey wont recognize it. Everytime i try to install drive from line6 Monkey, it download and then fail to lauch install. I delete monkey and reinstall,it work but when i open the monkey again, then it keep show the triangle error beside the drive and the error still happen. I cant boot into global reset. I can boot in test and safe mode by pressing down the right nav and plug in power. But it show the P beside the Flash firmware. What should i do now to save my HD500. PLZ help..Im so desperate!!!
  4. Hello. After a catastrophy (power glitch I guess), I'm stuck in a boot loop with the Line 6 screen being displayed, then flashing, then Line 6 screen again (in a loop). My POD HD500X returns a bad USB ID, so I cannot connect via USB to install firmware. The USB ID I read is USB\VID_04B4&PID_8613&REV_:001, which is the Cypress USB chip's ID. I cannot connect to restore the firmware (with monkey) because Windows does not recognize it as a HD500X. I gather this might be a case for an EEPROM or Flash reprogram. Thing is I'm a bit far from the service center. Is there any way I could get something (software) to reprogram the EEPROM or flash ? or get replacement chips ? (I gather not, but hey, it's worth a try). Otherwise, does this sound like something the service center could (easily) help with ? Additionally: all diagnostics pass (right arrow on power up) What might also help is if someone could check the IDs they get in Windows Device Manager for the HD500X (I suspect something like 0E41&PID_4159). Thanks. Dan
  5. I had the strangest thing happening to me today. I went to my band rehearsal and after playing for about 30 minutes the display screen kept jumping from the signal chain to the knob display as if I was a adjust a knob on the HD500X. I'm connected to my DT25 via the L6 link and my JTV via the VDI cable. I had previously been using this set up with my HD500 for at least a year and had no issue. I even used this same setup and cords 3 weeks ago without issue. If I disconnect the L6 link it's fine (of course I have no sound though.) When I the screen changes it actually shows that he Mid has been turned all the way up. I can move it back and then when the screen flashes it has moved back to 99%. This happens across the board on the patches. I even swapped out cords and same thing. Now the venue makes me a a custom snake that has my power supply extened, 1/4" and L6 cable loomed to together as one cord. I'm 99% sure it's a regular XLR they used. But I've gotten by for 2 years with it and one show with the HD500X. I have an AES/EBU cable somewhere so I'm going to try that and hope it works. If anyone has had anything simlar and has fixed it with some sort of hard boot or firmware upgrade/reload please let me know. I have 3 gigs this weekend and I need to come up with a plan B if swapping the cord for AES/EBU doesn't solve it. I practiced all day today with just the HD hooked up to my PC so I definitely know it has something to do with the Link. And yes I tried numerous times of turning both the amp and pod off and on again. Thank you, Dave
  6. This weekend past weekend, I was performing and I changed patches to go to the next song. This full volume loud noise happened. I have included an mp3. This has never happened before and the unit was fine the rest of the night. The sound just went away as fast as it came. Any idea what this was? Crazy sound.mp3
  7. Hi guys, Just to let you know that following applications work flawlessly on macOS Big Sur 11.0.1 - POD HD500X Edit 2.27 - Licence manager, Version 1.14 - Drivers, Version 7.6.8 I haven’t needed any other software yet (I don’t even know if I could use all of it). But I believe these are the essentials which would prevent most of us to update. If you are still scared to upgrade or would like to have any additional sw tested, please let me know - if I can, I will gladly help you out. Addition: I’ve recently done a very extensive troubleshooting on Drivers compatibility for Catalina (Big Sur shouldn’t be that different) so I’m throwing the complete troubleshooting guide in as an attachment. Take care! PODHD500X_MacOS_Drivers_Troubleshooting.docx
  8. Is there any way to install the Flash Memory upgrade on an HD500X without using Monkey? I run MacOS Catalina and there is no working version of Monkey for Catalina currently available. How can I get the Flash Memory upgrade onto the device?
  9. Is there a way to make the arrow buttons just change to the next or previous preset in the setlist? Instead of opening up the menu that shows 1A-1D.
  10. HD500x + DT25 is the best of multi effects + modeling + Tube amp. What is the Line6 roadmap of these products ? Should we expect something new in the future ? Thank you
  11. Hi - Wondering if anyone has experienced the HD500x changing patches on it's own? I use the HD500x basically as an effects box to my JVM with MIDI to control my amp channels. Lately, I will be playing and step on say patch 2 - and within a second it'll go back to patch one. Sometimes it won't change at all - but more frequently it'll go back to the previous patch. Wondering if this could be something MIDI cable related? I don't have a lot of experience in that arena, but just wondering if using that could make odd things happen at times, like if the MIDI cable was maybe going bad. Anyway - thanks for any info you might have. I haven't reset the HD500x to factory or anything like that yet - I've been able to get back to where I need to by stepping on the patch button a couple times and it's intermittent - so I'm not convinced there is something wrong with hd500x yet at this point. Brian
  12. Hello, I am using a Pod HD500x and I use the harmonizer with the mix at max like a pitch shift to play in lower or higher tunings without tuning my guitar. Recently the harmonizer has been making a noise similar to turning it off and on very quickly and going in and out of tune. This will happen for about 2 seconds before it fixes itself and goes back to the tuning it is supposed to. Does anyone know why this occurring?
  13. I´m having a issue with mi HD500X, the volume knob start moving without touching it, also, if i put the volume knob all the way up (for example), the POD shows a different position in the screen (maybe 3/4) This issue is really annoying, as sometimes I save a preset with the volume in 3/4, and If i have the knob in 50%, it could decrease the volume while I´m playing. sometimes this doesn´t happend, but, must of the time it does. Has anyone had the same problem? how can i solve it? Thank you in advance for your comments.
  14. Pod HD300/HD400 Factory Reset: Hold down the A footswitch while powering the unit on. Press the PRESETS knob, then press it again. Video Tutorial No Global Settings reset Pod HD/HD500/HD500x/HD Pro/HD ProX Global Settings Reset: Run Line 6 Monkey with the HD500X connected via USB. Highlight FLASH MEMORY and click REINSTALL LATEST (or INSTALL LATEST if Monkey shows that you are running older firmware). Make sure to back up all of your presets and setlists beforehand using the HD Edit software. Factory Reset: You must reinstall the firmware, when Monkey prompts you if you want to keep your existing presets, hit no. Video Tutorial Safe/Pedal Calibration Mode: Hold down the right arrow on the navigation button while powering the unit.
  15. Hey everyone! Long time HD Pro user and fan here. So this unit has now been retired to a specific project I'm part of and I was wondering if it's possible to rename banks using the edit software? (Not just the individual patches/presets or the setlist, but the numbered bank that is made up of 4 patches). By default these are assigned number but the act I'm part of now is very FX heavy so it would be great to customize and dedicate a bank of 4 presets to a specific song and have that also show up on my mk2 floorboard for live shows. Anyone who can answer this will be rewarded with a crisp digital high 5 from yours truly! Thanks in advance!
  16. So I just bought a Pod HD500X and it has this problem that many people seem to be having with it. Often, it will reboot itself randomly over and over again until I unplug it or, occasionally, until I stop playing. I am using the provided power supply and not only have I tried other 500x power supplies but I went to guitar center and bought a new one and it's doing the same thing. Basically I haven't seen this problem resolved so I'm posting this hoping to figure out a solution for everybody who's struggling with these faulty Pods. Notes: I've rebooted myself, holding down the left arrow while plugging in power, to no avail. I've tried updating using Line 6 monkey, but it doesn't show up in the list of devices.
  17. Hi, ... the HD500X is up to date ! My headphone is always connected on my HD500X both listening and recording The probelem is this ; when i play guitar on my HD500X the sound is good & i want that sound on the recording tracks ! But it's not the case ...it's too different ! After the recording the sound is very different! The EQ on the HD500X is disable. I use Cubase 10,5, Windows 10 (64 bits) & of course the HD500X as audio interface ... every plugings & EQ are disable on Cubase to get the sound of the HD500X...but the sound is still different after a new track is done ! Yet, I want the same sound ... how to get it ? Thanks Daniel
  18. In the past few months I've been trying to really get back in the swing of playing guitar again and trying to learn more about effects, chains, all kinds of fun stuff. I bought the HD500x, and I've been getting a lot more comfortable with understanding the interface and experimenting with the different effects looking for the best tone to play with my team. What I wanted to learn about here is why someone might use the dual amp feature instead of just a single amp. Obviously it's about finding creating the right tone, but I was curious of any existing resources on the benefits of using mixed dual amps or perhaps two of the same amps. Thanks in advance!
  19. Hey all. This is going to sound dumb but I would love to get some (constructive) thoughts on this... I use my POD HD500X as a pedalboard for its great reverbs, delays, overdrive, modulation, etc. through my VHT Special 6 Ultra combo for guitar and pedal steel guitar. My pedal steel does not have an onboard tone or volume control, which is pretty common for those. Many players use a compact preamp mounted to their steel guitar so they can make tweaks to volume and tone on the fly. I don't intend to use amp emulation most of the time but I may do it on occasion to go direct to the board at church or a gig. Question: what is your best method to use the HD500X as a pre-amp? Subquestion: can I use the hardware knobs to modify treble/mid/bass/presence/volume (sound) without emulating an amp or cabinet? Subqueston: can this be done without using a pedal chain slot? Currently I am using the HD500X with Studio/Direct output mode and input Z set to 3.5m or 1m to neutralize any color to the signal (many, many thanks to @hurghanico for their invaluable advice!) . But I'd like to be able to shape the tone and maybe add a little boost, ideally without using one of the available blocks in the pedal chain. May you have a very Merry Christmas, strong health and the unmistakeable peace of the presence of the Lord this season!
  20. Hey all, first post here, hopefully I am in the right forum for this question. Can anyone here confirm if the amp models in the plugin POD Farm Platinum are the same as the ones that could be found in the POD HD500X or POD HD PRO X with the add-on model packs? Trying to figure out if the plugin or the hardware is the more reasonable purchase for myself. Thanks!
  21. Hey all, I know this is a common topic but I still haven't found a satisfying answer so I'm going to ask it... How can I remove the tone coloring that occurs on the HD500X when in stompbox mode and all effects (and amp models) are OFF? I can tell when I go to the tuner and use the bypass mode that with all effects off, the 500X is still affecting my tone. In tuner bypass mode, the signal to amp is dry and unaffected do the 500x *should* be capable of not coloring my signal. In regular play, with all fx off and the amp model disabled, the tone is darker and the signal is weaker. This is really frustrating because what I wanted the 500X is for it's stompbox effects not an amp modeler. I know about the 4 cable method and using the modeling for the preamp toy amp, but that will be a last resort. I just really want the effects and my amp's tone! Please help! Kyler in Boise Keywords: pod, hd500x, hd500, hd-500-x, fx, f/x, tone, coloring, colored, true bypass, darker, signal, fx loop
  22. No more. Just no more. I f*cking tired of this. Brand New laptop with win 10= blue screen of death. I tried literally everything, Just everything. And it goes to bsod again and again. Really? When i bought it i thought it's a dream machine. Now i see, that it is a piece of garbage. Dear line 6 support, i hope when you die, and you want to go to the heaven, you ll see bsod every f*cking time, when you try to do so. And i hope your company will vanish into dust for such sh*tty customer service. I'll switch to another interface, because i want to make music, not lollipop with settings, drivers, and all sh*t! Best community, f*cked corporation.
  23. On the POD HD500X, is there a way to move (or maybe copy and paste) a preset from one setlist to another? I want to gather the presets I use most often together into one of the empty user setlists, so I don't have to move back and forth between different setlists all the time. The manual shows how to move a preset within a setlist, but not how to move it to a different setlist. Can this be done?
  24. Hello! First time poster here. I'm thinking of upgrading to a POD Go from my trusty old HD500X, but I'm not sure I'll be able to run some of my current patches. My main concern is a D.I/clean fender style patch with 2 pitch bend pedals (one an octave above and one an octave below), plate reverb and digital or mod delay. I use this patch quite a lot for clean/ambient tones! As for everything else I use it's usually nothing more than a standard clean, transparent OD or high gain tones with reverb, delay, noise gate, chorus. All of these are mix and match depending on the gig/song but I'd never really exceed the four blocks I can edit apart from the odd volume or EQ that's included in the non-editable blocks! But I would definitely use the four blocks with pretty much all lead/clean tones. I'll be using it live and as an FX unit for demo recording on my PC. If it's the case that the LT would be a better fit I don't mind too much (I'd originally planned on getting a Boss GT-1000... sacrilege I know). Any help/advice would be appreciated!
  25. I’m not getting sound from my HD500x when I try to go direct to my Scarlett 2i2 when I go out from the 1/4†out. I’m running protools and I’ve also tried the usb method it shows up in the playback engine but I still get no sound is there a way to go directly out of the POD into the Scarlett 2i2 with a 1/4†jack? I get sound when I play directly from my guitar into the interface but as soon as I try to go direct from the POD I lose all sound and I get nothing.
×
×
  • Create New...