Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'help'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
    • Operating System-specific Information
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • DL4 MkII Stompbox Modeler
    • FBV Controllers (MKII / 3)
    • M5
  • Amplifiers
    • Powercab
    • Catalyst
    • Spider V
  • POD
    • POD Go
    • POD HD X
    • Pocket POD
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
  • Relay/XD-V Digital Wireless
  • Recording
    • Helix Native
    • Metallurgy
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm 1/2.0/2.5
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
  • Legacy Products
    • POD
    • Amps
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
    • Effects and Controllers
    • AMPLIFi Series
    • Live Sound
    • Digital Wireless
    • Mobile Products
    • POD Studio / Tone Port / GuitarPort
    • Software
    • Dream Rig

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

  1. Hi to whomever I am speaking with, I would REALLY appreciate any help on this... So I have used my Line 6 G75 Wireless Guitar System a few times over the last six months but then when I went to use it last month it lost signal between the transmitter and the receiver. I switched it off and on, auto scanned it and reset the scene for my bass which worked and then it played fine again for several times after that. But then this problem happened a few times until ultimately the system stopped recognising the transmitter saying 'NO Tx!' permanently. I gathered that it must be due a firmware update so I loaded version 1.05 to my RT516 unit and version 1.03 to my TB516 G which I believe are the most recent updates, still the same problem. I have gone through and tried auto scanning but it just comes up 'No Tx found', I have also tried manually setting the transmitter in accordance with the G75 manual to no avail. I have carried out a factory reset, loaded previous firmware's and shouted at it all to no avail. It is currently set back to versions 1.05 and 1.03 and as it was when I first opened it in regards to settings. I love the kit when its working but I need to have confidence in it, I am hoping someone here may have had something similar and can assist me?! Any help is hugely appreciated. Kind Regards, Ash
  2. Good morning, I hope you are well. I wanted to comment on what happened to my UX2, it was working and the lights went out and it stopped working. There was no surge, nothing abnormal happened. Any ideas? It's not detected by the operating system. Is there a way to revive it via USB or something similar or it definitely died. If the same thing happened to anyone, it would be helpful. Thank you very much.
  3. So randomly today, my Helix will not power on. I turned it on and the usual Helix splash screen came up, and then a few seconds later it looked all warped/glitchy, and then there was nothing but a blank screen (see pic attached). I just got this/registered it in February and opened a support ticket. Anyone else have the same issue or anything similar? I realllly don't want to have to buy another one, and hope Line6 can fix/replace this unit! -Andrew
  4. Hi, My g10 is no longer working. I have had a search but can't find any conclusive answers. When I try to charge, the base unit is just flashing a steady red ring. The transmitter is showing no signs of life at all. I have tried updating to all the latest firmware, but no improvment. Anything I can do? Cheers,
  5. Hey, just got the DL4 MKII and want to figure out how to make it so that when i turn off a delay with the footswitch and then turn it on again, it resets to my saved settings. I use one of the presets for oscillation and want to be able to turn it off and turn it back on to restart the build up. When I switch from one preset to another preset and back it resets it, I just want to be able to reset it without having to switch presets. Cheers
  6. Hello All, Proud owner of way too many line 6 products. Specifically with my Variax, I am noticing some compatibility issues with certain softwares that prompted me to ensure I had both a Windows and Mac computer. I can't recall how long ago Monkey and Updater stopped being supported on Mac OS but it prompted me to go get a windows desktop (amongst other justifications for needing it). However, even the windows softwares didn't seem to allow me to do a factory reset on the Varian (a Shrunken, which has some eccentric tunings I wanted to try out). I tried referring to the manual for the tunings but seeing "BEEEEE" tuning doesn't help me know which octave each string is set to. Might just be me and this particular scenario but Stevics tunings sometime need to note which dang octave LoL. Sorry, tangent. I still think that some of these tools either need to be supported fully until there is a working replacement or compatibility needs to be addressed somehow, hence my browser suggestion. I'll just leave this note here for now. Curious if anyone else has similar experiences and very mild frustrations. Cheers, JScotty
  7. So, I bought a Vetta 1 combo today and it was working perfectly in the store. I brought I home and plugged it in and was presented with this (see image) the screen looks garbled and wonky. I took it back to the store because they have a 60 day warranty on used items and i won’t have it back for about 2 weeks. Does anybody know anything about this? I thought it had something to do with the internal battery but I just want to see if anyone here knows anything about this.
  8. The Spider V20 MkII isn't working properly. The lights on the amp turn off immediately after turning the device on and it won't connect to the guitar, doesn't get recognized by any of the Line 6 updater and crashes the spider app. Update: I managed to update it to 2.0 but the amp won't restart automatically. The FX buttons started shining blue in passing but we don't know what to do next.
  9. https://youtube.com/shorts/RelV779FIjQ After I moved to this new apartment, it did not have this noise right away but it started to get this weird hum/hiss/buzz sound. It sounds a lot worse with the headphones (because it is right next to you ear). It is worse when I using single coil guitars. Thinking it could be ground loop, I used the power conditioner from Furhman? still had that same noise. I took it to a shop and people there said there is no issue. FS1 is boost, FS2 is overdrive, FS4 was compression pedal. When I unplug the guitar, there is no noise. Using the position 2 and 4 from start cuts the noise off but when you play that noise can be heard in the back and leaves the trails of the noise. I tried doing everything, plugging just the pedal in the power, trying it in the different room etc. Nothing seems to work so far. I will be taking it to different house maybe in few weeks but other than that I have no idea what is causing this. What could be the issue?
  10. Tempurr

    Helix Trouble

    I own a Helix floor model and I am trying to hook it up in such a way that I can listen to spotify/yt on my headset (Bluetooth) and play along with my helix, I read the user manual and I believe I have the correct signal path. But I cant for the life of me get any audio to come from my pc. I am using USB audio so I just have that cable going into the pc and my guitar i tried going into "guitar in" and "mono/left" but heard nothing from either input. I plugged it into some monitors and everything was working fine where the Helix is concerned. I also noticed when I selected helix as my input I have signal but still no audio. I tried swapping my USB in 1/2 to 1/4 but still nothing. What am I missing? (I'm new to this so I apologize if the answer is obvious.) Thanks in advance for any help I appreciate it.
  11. I have an interesting bug in my Shuriken Variax I need to fix Whatever 12string guitar I use theres a problem with D string. When I play open D string the parallel (high) note is not in octave but octave plus one halfstep... Therefore only this string is out of tune. Funny thing is when I start pressing frets on D string the harmonics are octave as the shoud be... This bug is only while playing open D string. Any ideas how to fix it, Already went through factory reset. Thanks Zabis
  12. Hello, bought a brand new HX Stomp. It won't connect to my pc (Windows 7 x64). Problems found: - USB Audio Device has a driver problem. - HX Stomp doesn't have a driver. Are the driver available for download somewhere? None of the software provided, in the Downloads section of Line6's webpage, are able to "see" my HX Stomp.
  13. Recently, I upgraded to a L6 Helix, two M-Audio speaker monitors, and the Clarett+ 4pre audio interface. My issue is how to connect what I have to get the most out of it. This setup isn't for gigs, it's for home recording. 1.-- I have a spdif cable connected from the output of the helix to the "optical in" of the clarett+. It's a "cinnamon" toslink optical cable. I have two more "digital" livewire spdif cables. I see there is an extra spdif "in" and "out" on the back of the Clarett audio interface, besides the optical in. On the Helix, the spdif output is connected to the clarett optical in, but the input is available. How many spdif cables should I connect? How should they be connected? Also, I have xlr to 1/4 cables--the music store said I would still need these even with Spdif input and output. Do I need to use two xlr - 1/4 cables in addition to spdif (Helix xlr outputs to Clarett audio interface 1/4 line inputs)? Should I not use both spdif and xlr together? 2.-- Both the Clarett+ audio interface and the Helix use usb interfaces to connect to a computer. Clarett uses a mini usb, and Helix uses a more traditional (looking) usb. I was told to either use the Helix usb or both, and they leaned toward both being preferable. Which is the best configuration? 3.-- I feel novice as hell asking this, but should I plug my instrument (guitar, in this case) into the Clarett AI or the Helix? If I want distortion, do I have to plug it into the Helix? Appreciate the help ~Ven
  14. Hello, I've been using the HX Stomp as a travel rig. I like it a lot, only problem is the expression pedal doesn't seem to calibrate properly. I've searched the internet up and down to no avail. How do I calibrate my Dunlop expression pedal to work as 0 being heel, and toe being 100? Currently, regardless of my min/max setting, the HX believes the halfway point is 100 and goes back down to zero. I'm not using a TRS cable to connect the expression pedal. Thank you
  15. I was able to use the Line 6 Monkey v1.77 and after installing the driver still it show's, no driver was installed. I hope someone can help me here. I already reviewed other forums. I am currently using Win 10 64 bit. Dell Optiplex 9020 with i5 4th Gen processor. 4 GB RAM
  16. Hello! I've had a Line 6 Toneport UX2 for a couple of years now. Recently I got a new desktop PC running windows 10. When i connect my toneport all I can hear coming from the outputs and the phones output is a loud hissing noise. Drivers are all up to date, line 6 monkey shows me all green ticks, asio drivers are all ok. the input vu-meter is always at maximum even though nothing is connected to it. no input signal, no output sound (except for the loud hiss.) Running it in a usb 2.0 on the motherboard (so no usb dongle or something like that). Tried it with all ports, a couple of different usb cables. I've also tried seeing if my PC's output voltage was the problem but everything is ok, no overclocking done. I'm running out of ideas. Could anyone help me with this?
  17. Good afternoon, I just recently purchased a used FBV MkII Express and am a bit lost on how to proceed. I've looked at manuals and even tried to watch a tutorial on youtube and I have no idea what I'm doing. Here's what I am currently using: Pod Farm 2 (as a VST) Presonus Studio One What I am trying to do is get the pedal to work as a foot switch. Either to change between tones, or to turn on the tuner, the wah/volume, etc. I have downloaded Monkey as well as Line 6 FBV Control. FBV Control does in fact see the pedal and the volume light turns on. When I tap the A/B/C/D pedals they blink as well. When going into FBV Control, I have no idea what to set. Basically I have a rig set up in Pod Farm 2 (VST) with a foot switch, one for clean, one for distortion. All I *really* need at this point is the ability to go from clean to distortion and back again if need be. I'm sorry if this sounds like a really noobish question (Im sure it is) but I just have no idea when people mention "CC21" and whatnot. To clarify, I DO NOT have an actual POD device. Im using an M-Audio recording interface to get guitars/bass/banjo recorded with Pod Farm 2. The least I would like to do is test functionality. I want to make sure the pedal is working, otherwise I'll need to return it to the pawn shop.
  18. Poofguitar

    Cubase 11

    I just bought spider v 30 mkii and i installed Cubase LE AI 11 but i can't set it up to work. I want to record with it. Here is how the program looks like.
  19. I think this is nice to start new year with some positive projects. What about helping Line6 in correcting User Manual and making Spec Sheet? All this to adress FAQ in future releases and better communication with users. I will use 2.10 OWNER’S MANUAL 90-20-0451 - B (For use with Helix LT Firmware 2.10) but i guess it refers to all Helix hardware family. Page 7 "18. SENDS/RETURNS 1-2 These 1/4” ins and outs can be used as FX loops for inserting external stompboxes into your tone or as additional inputs and outputs for connecting keyboards, drum machines, mixers, and other gear." Correction: 18. SENDS/RETURNS 1-2 These 1/4” ins and outs can be used as FX loops for inserting external stompboxes into your tone or as additional inputs and outputs for connecting keyboards, drum machines, mixers, and other gear. Ins are unbalanced TS and outs are TRS impedance balanced. Use TRS cables for SENDS when needed" Page 7 "21. 1/4” OUT Use unbalanced 1/4" TS cables to connect to your guitar amp, FRFR speaker(s), studio monitors, or other playback system. When using a single amp or speaker, connect only the LEFT/MONO 1/4” jack." Correction: "21. 1/4” OUT Use unbalanced 1/4" TS cables to connect to your guitar amp, FRFR speaker(s), studio monitors, or other playback system unbalanced inputs. Use TRS 1/4" cables to connect to balanced inputs. When using a single amp or speaker, connect only the LEFT/MONO 1/4” jack." Page 31 "4 Trails Trails Off: An external stompbox would be instantly muted when the FX Loop block is bypassed. Trails On: An external delay or reverb stompbox would continue to decay naturally when the FX Loop block is bypassed or a different snapshot is selected." Correction: "4 Trails off : An external stompbox would be instantly muted when the FX Loop block is bypassed. Trails On: An external delay or reverb stompbox would continue to decay naturally when the FX Loop block is bypassed or a different snapshot is selected. Returns are not muted when FX Loop block is bypassed." Page 58 "(...)However, note that this Apple Class Compliant driver offers strictly 48kHz native sample rate operation. If you prefer to use a different native sample rate (or if your particular DAW application requires it), you can optionally download and install the Line 6 Mac Core Audio driver from line6.com/software. This Line 6 driver offers 44.1kHz, 48kHz, 88kHz or 96kHz sample rate operation. Correction: "However, note that this Apple Class Compliant driver offers strictly 48kHz native sample rate operation. If you prefer to use a different native sample rate (or if your particular DAW application requires it), you can optionally download and install the Line 6 Mac Core Audio driver from line6.com/software. This Line 6 driver offers 44.1kHz, 48kHz, 88kHz or 96kHz sample rate operation in higer latency range required for sample rate conversion" Page 23 "L6 LINK Output" - this section needs complete rewriting. It is almost useless if one wants to know how to route anything to that output. Page 6 "12. VOLUME Turn this knob to control the main output and headphones volume." Correction "12. VOLUME Turn this knob to control the main output and headphones volume. This is analog attenuator for chosen outputs. See Global Setting Ins/Outs."
  20. The POD Go loads into the frozen bean silhouette with no progress upon starting. Went through installing go edit for the drivers, Line 6 updater, starting the POD in update mode with the updater in DXP-NFU, and using multiple computers and USB cables. No matter the combination, the firmware update fails. I get to where the PC says installing firmware update and the POD says updating, but the progress bar never even fills at all and the firmware update failed error always follows.
  21. Hi! i have a Spider V 60 MKII and an FBV MKII Express. i'm trying to figure out how to map the 4 foot buttons on the FBV to specific pre-sets i have on the amp so that i can switch between them as i wish while practicing. I'm not looking for anything super complicated (yet :) ) just wanna choose 2 clean tones and 2 with effects and i like a bunch of the pre-sets out of the box. Anyone can help me??? Thanks!!!
  22. Hi! I recently wanted to record my guitar directly into my pc into FL Studio. I have the Spider V 20 with the Spider Remote, and used the usb on the front to connect to my PC. Everything sounds fine, until I use the ASIO in FL Studio to set my Spider V 20 as the input. The guitar sounds great, but there is a zapping noise that happens every few seconds that ruins the recordings. Any help would be appreciated, here is a recording of the sound. Thanks Again! https://drive.google.com/file/d/1v-3q9dGpf9m2m41lJvTW_hoiLi-MASfS/view?usp=sharing
  23. Hi! I have a problem, I use the pod hd500x and an engl invader, I connect the midi in of the amplifier (configure omni engl) to the pod, I configure omni in the pod, and it changes the channel, that is, it communicates well, I can change the variax preset, the effects preset by fxloop, and the amp channel with its gains, noise gate, volume A / B, etc. my problem is that when I connect the guitar cable it makes a lot of noise, like fireworks, and it only disappears if I remove the midi, which prevents me from changing the channel of the engl, although if I use the FX loop, If I do without the 4-wire method, it happens to me that with the guitar's wireless it goes well, but as soon as I put a cable instead of wireless it puts noise again, until I disconnect the midi out of the pod .. I don't understand what happens What is different about the wireless cable? ... In the end in summary I can use the pod well as long as I use the z15 to change channels. But I want everything from one, that I have already seen that it is possible, but the noise prevents me. I have to find the one who communicates well via midi and voila Can you give me any suggestions? I change the omni of the pod for a specific channel? Any opinion or criticism is welcome.
  24. Hello, So my problem is : I've bought a POD Studio UX2 the last week, just received it today, and when I try to register it doesn't work and this line appears : "ESN could not be verified. Please confirm the supplied USN. ( Error: 523)". ... I'm really embarrassed and I don't know what to do, because I'm sure this product was new and unopened (the packaging was okay...)... So what can I do? Is anyone here who has solved this problem before? Thanks for helping.
  25. I have been using plugins almost exclusively now, and it's been annoying me having to manually switch presets. So I asked around and I was told I could use a pod hd500x to switch between presets on my plugins. So I bought one used and for the life of me I cannot figure out how to do it. I'm hoping, that someone here can help me out? the plugins I use are neural dsp plugins, if that's needed info
×
×
  • Create New...