Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'problem'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 136 results

  1. I have a JTV-69 (Korean) paired with an HD500x and the acoustic models are giving me a major issue w/ the sound when hitting certain frets. Typically the string/fret that make this noise is A-7&8th fret and also D-4th fret. The sound is almost like a feedback and horrible resonance sound where the sound is much louder than the other frets. Anyone else notice this issue with the acoustic models.
  2. Hi! Just got my Line 6 UX2 (with black front). In box there was Podfarm 2.5 CD included but i downloaded from internet. Installed everything needed: License manager, Line 6 Monkey and Farmpod 2.59. For some reason farmpod is not authorizing even tho my computer and UX2 are authorized under license manager. (images attached). Also i can't load or save tunes, what the f am i missing here ?? I'm running windows 10. Thanks in advance.
  3. enrico00

    audio problem with hd pod500x

    Hi, i have a problem with my pod hd500x: when i plugin my pedalboard to the pc for edit the tones and exit in my amplifier, the tones sounds really good, but when i don't plug to the pc the pod all of my tones have a really lollipop sound, with a lot of interference and really high tones that make the tones noisy. I tried all the way a can to solve this problem, but i haven't found a solution. this is a really sad thing beacuse i have my pod for 8 moths and i can't use it live because i can't bring with me my pc. I hope someone can healp me solving that problem.
  4. trollpickreport

    EXPRESSION PEDAL STOPS RESPONDING

    Hi, I bought Helix lt in April 2018, since then I was very satisfied with this unit. Since almost 2 months, the Helix onboard expression pedal is behaving very random, being this the second or third time it happens to me: The expression pedal stops working for no reason. The switch toggle from exp 1/exp 2 works fine, I've tried switching presets, snapshots, switching from exp 1/2 , deleting Volume block and adding it again, new preset with volume block, etc. Im thinking also in a factory reset, cause this is very annoying. The worst part is that it happens while gigging, from one part of a song to another, the pedal stops working. I don't want to lose confidence on this unit but it's giving me a hard time. If I'm using it for swelling, well , it is a FAIL if the unit's expression pedal behaves randomly. I have external expression pedals, but using one doesn't fix my issue. The first time it happened to me, it lasted like 1 hour or so, this time I don't know. I just switched it off cause I was tired . I started to look on google hoping to know what was happening, but I think it only happens to me, since there's no other cases like mine in forums, at least. While digging I found out this thing has an optical sensor, but nothing else. Maybe that's the trouble, the damn sensor. Can you help me with this? Thanks
  5. I recently bought a Pocket Pod (yesterday, in fact), and since then I've only got it working when it's connected to the PC via the USB cable. It works perfectly in that case, but as soon as I remove the cable, it stops working. I've tested it with batteries only or with a power supply, and none of it works. The only case when the Pocket Pod functions normally is when it has either batteries or cable plugged in, and it's connected to the PC. I've read that the device needs a mono cable to activate, but I've been using a stereo one and there's no problem. Maybe the cable works when the USB is plugged in, but it doesn't work as a switch for when it is not. Should I try a mono cable or is there another problem? Thanks in advance
  6. darthluco

    "HX Stomp doesn't have a driver"

    Hello, bought a brand new HX Stomp. It won't connect to my pc (Windows 7 x64). Problems found: - USB Audio Device has a driver problem. - HX Stomp doesn't have a driver. Are the driver available for download somewhere? None of the software provided, in the Downloads section of Line6's webpage, are able to "see" my HX Stomp.
  7. mbouvrie

    Dunlop Expression Pedal 0-100-0 sweep

    Hello, I've been using the HX Stomp as a travel rig. I like it a lot, only problem is the expression pedal doesn't seem to calibrate properly. I've searched the internet up and down to no avail. How do I calibrate my Dunlop expression pedal to work as 0 being heel, and toe being 100? Currently, regardless of my min/max setting, the HX believes the halfway point is 100 and goes back down to zero. I'm not using a TRS cable to connect the expression pedal. Thank you
  8. Hello, I have a couple of problems with a brand new hx stomp. 2.71 firmware with an active/passive bass. I have two problems : 1. Headphone output is generally too low, even with the volume at max. I'm using 32ohm phone, there is optimization for another impedance? 2. The bass sound is distorted even if I have an empty chain or analog bypass!! There is a lot of distortion in mid and low frequencies content even with passive or active basses (connected to the main L input). Can you help me? Best regards, Bye
  9. Hi All, lately I am having quite a lot of trouble with my Pod XT Live floor effects. When I call up a patch while playing, it will sound OK for the first few seconds and then lose some volume and sound really dull. Also when I have selected a patch the screen on the pod will change between the name of the patch and the dialling buttons (like when you edit the patch) I hope this makes sense. It will keep on doing this constantly. Anybody have any ideas on how to fix this? Because for the moment I am thinking of throwing the whole unit out and getting a different one as I am gigging 2 / 3 times a week I have to be able to trust on my gear. Any help is welcome. Thanks in advance.
  10. kendiros

    Hd500x service

    Greetings! Happy new year! My sweet Hd500x has several problems: The 4th rotator (under the LCD screen), the tap, up and down and and the fs5 footswitches are almost dead. I live in Greece and Line6 lists only a shop 600km far.. 1. Any good diy guides to repair.. or 2. e-shop in Europe to find Heavy duty replacement buttons and knobs or maybe the footswitch pcb 3. Should I try using compressed air or liquid cleaner, above or below the surface? 3. any other suggestions would be welcome
  11. Does anyone else have the issue of glitchy unreliable footswitches on the Helix? I've had two units The first had 4 unreliable foot switches after a month of use at home.. And after 6 months or so the joystick failed totally so the store got me a new unit. That one now has 2 unreliable footswitches... problably more to come. I'm really taking good care of the unit, so I'm left to think there is a general quality issue with these footswitches. However Line6 Support tells me otherwise: Hi there, sorry for the trouble with your Helix. The defective switch needs to be replaced by our service center. Therefore please contact your Line 6 reseller from where you've purchased the unit - or alternatively you have the option to contact our Danish service center directly: Highend Skjulhöjalle 57 Vanløse, 2720 +4538711114 info@highendmusik.dk We haven't received many requests regarding footswitch failures and the repair should solve the issue. Nonetheless I will pass along this information to the product teams, so they can look into it. Best regards xxxxx Technical Support Line 6 Support Europe And I don't really want to pay for repairs of a lollipop quality component, in an otherwise nice product.. Am I really one of few having this issue?
  12. Vyacheslav_EQ

    Firehawk does not start

    Sorry for my English. My FHFX stopped turning on. Prompt in what there can be a problem? Before that, everything worked well for a year. https://youtu.be/_PwEI-A7jQg Line6_Firehawk_FX_does_not_start.mp4
  13. My M5 has been acting a bit strange lately. I have an expression pedal connected to it, but sometimes the M5 doesn't register the full sweep. A good example would be the Whammy preset: I configured the expression pedal to go from 0.0 to +12.0. However, sometimes when I put it toe down, it goes to +11.8 or something. I'm able to fix the issue by disconnecting the power and restarting the M5 a couple of times, after which it stays stable and always registers the full sweep, until I power it up again the next time. Anyone had a similar experience? How did you fix it? It's rather annoying I sometimes have to connect and disconnect the power for up to ten times before it works correctly. Thanks in advance, Wout
  14. franciscofregona

    POD HD problem: Infinite reboot.

    Hi, I have a problem with my Pod HD. While trying to connect it to my computer, I accidentaly touched the footswitch's cable slot with my USB cable and after that my POD's screen started to glitch, working only half of it and went to an infinite loop so wont reboot properly. It just keeps loading and rebooting. If i leave it a while, the screens starts working but stays at the Line6 logo going on and off. I've already tried turning it on while pressing the left nav but nothing happens. If I put on the flash update mode (down nav) it will glitch at first but then it will appear "Update flash" on the screen, but my computer wont cognize it anyway. NOTE: While uploading the video, the screeen stopped glitching, but the unit won start, it just keeps loading. Help...
  15. GeraGrind

    Line 6 Spider V problems

    Hi. I found some issues in my Line 6 Spider 240HC amp that probably have other discussions opened, but i decided to record them. https://youtu.be/67unAeUulCA In the first one, the display flashes when it's turned off. https://youtu.be/477VH-TT4W8 That sound happens when i turn off the amp. That happens sometimes using different IEC cables. https://youtu.be/Fy6RwlY-xHk This problem started when i changed my IEC cable too. Sorry for the sound quality, there is a clicking sound when i activate the reverb. I though the it could be caused by the cable, but they are universal and i guess that it could be produced by digital issues. I really like this amp but it's difficult to play a gig calmed with that kind of problems. Is anyone having these problems? Sorry for my english.
  16. Hi all, I'm having a problem with POD Farm running with my POD studio UX2: I can't assign any midi control in the MIDI Assignment view panel, I wrongly cleared the default assignment for a setlist and find that there is no button to add new assignment and mappings as showed in the user's manual. I've tried to completely remove pod farm from my mac but there's no way to return at the default settings. Every time I reinstall all software and drivers, the previous settings are automatically loaded. I want to go back to the default settings or finally have the buttons shown here http://www.manualslib.com/manual/381449/Line-6-Pod-Farm-2.html?page=59#manual for add the default midi assignments and set the footswitch 1 & 2 to be used as previous and next tone. Thanks for the attention, best wishes. -B-
  17. hi, so i've had a ux2 for some years with no issue, until today when i realized it will not receive an instrument input signal. instrument inputs are selected in the mixer screen, instruments and cables i've tried are all known to be working (through use in other amps), meters set to 'input' rather than 'output' shows nothing, all my drivers etc are up to date, i tried turning it off and on again, i tried shutting down, unplugging, re-selecting hardware from podfarm preferences window, no luck. is my unit broken? that would be unfortunate, it has been a while since i bought it so it is probably no longer in warranty, but, i have also purchased model packs, which will be rendered useless if the unit doesn't work. i don't really like the idea of just losing the money i had spent on line 6 products... what should i try next? thanks for any advice
  18. So I have the Line6 POD HD500 and it has a problem that I can't fix. A lot of times the volume starts to rise or fade without me moving the volume knob and the indications on the POD's screen is doing the same. So I was wondering if any one of you have the same problem or know how to fix it. Will it get fixed if I change the knob that connects with the control board?
  19. So new hx effects, love it! But there's a problem with stompbox mode. When i have the switches set to both touch and press the unit switches spontaneously to pedal edit mode, this is incredibly frustrating since either i can't use stompbox mode at all or i cant use the touch function on the unit which is manageble but annoying. Is anyobe else having this problem? Is there a solution or is this a problem with the latest update? Cheers!
  20. Hey, I have a problem with my line 6 POD HD PRO X. I work in Reaper, when I use Line 6 it pops up to me Blue Screen (BSOD) it is terribly annoying and makes it very difficult to work. I tested this problem on: Focusrite 18i20, focusrite Solo, M - Audio ProFire 2626 and there was no problem. The problem only appears on Line 6, I do not know what is causing ... I also exchanged RAM memory but it is still the same Please, help me : c
  21. My 10 year old POD XT LIVE died ... I played a gig with it one day and it was dead the next. Here is a video I made when I discovered what was wrong with it.. https://www.youtube.com/watch?v=0SN1Kr1XS6k
  22. I bought a used Floor Pod Plus from Guitar center and I'm trying to hook up the midi ...the Vyzex sees midisport but it wont interface with the floor pod plus...what am I doing wrong...Windows 10 64
  23. somebody help me,please i am in china ,my firehawk got struck anytime during i use it the situation will be with the A and C buttons light(not flash) it would never response, only i can do is restart it.
  24. Smashcraaft

    HD Edit 2.26 collection of known issues

    Hello. I am sure I have read about some real bugs of HD Edit in the past, so we should take the time and ask Line6 to fix them. This thread should be used as a collection to provide all needed changes in one list. So, at the end we should have a list of errors to be fixt and (additional) also some realistic (!) wishes (probably never will be fulfilled). First error I remember was something with mixer volume, which would not be saved in some instances (maybe only if the POD is connected via USB?). Maybe someone can specify this error more detailed? My personal biggest (realistic) wish for an update of HD Edit would be a tab-functionality to jump to the next knob or parameter and a much more straight visualisation of the chosen (or mouse-over) effect. So here is the list (I would like to keep updated) Bugs take a look at the system defaults and set them to the most common and flawless values. get rid of "(Code 8000000a) Operation timed out". add the software-ability to fix the hardware knobs, as those seem to move by themself through vibrations. expression-pedal related multi-platform bug crashes Edit, if you extensively use wah for more than a couple of minutes (Details 1, 2, 3). DEP lack of displayed knob-values (missing value-display is a known bug. Feature introduced with Ver. 2.25). Error when saving mixer volume (only HD is connected via USB) >>> ideascale I can recall encountering a bug where one side of the mixer, the right channel, occasionally went silent for some reason, and the solution was to just move the volume slider, if using HD Edit. strange general behaviors when HD is connected via USB (should be explainded more detailed). f.e. changes in FX and Amps that are performed over footswitch or expression pedal are not instantly updated/visible (some times not at all) on the edit software. There is no way to know if changes (for example, volume) are actually taking place. Communication between the software and the unit must be improved. I found after editing multiple patches and then quitting the POD HD 500 EDIT you have to restart your pedal to reread the newly edited/loaded patches or they won't play right. the delay settings are not properly transferred from the editor to the device afaik there might be some unfixed issues with some amps in the model packs. Wishes tab-functionality to jump to the next knob or parameter add an overload Indicator in the HD500 signal chain add a vertical scrollbar to allow native resolution of netbooks much more straight visualisation of the chosen (or mouse-over) effect I want to be able to see value of knobs before turning any. Its hard to tell EXACTLY what % your knob is on. The dot that represents true button placement does not get you close enough. I want to edit by the numbers not a grainy LCD screen. Often I need to edit just a couple numbers. add some more mic angles for the SM57 and some valuable mics add some kind of Global EQ patch-wise as an effect-block or DEP Dual Output Modes add API-functions or let the HD Edit go Open Source
  25. nodata

    [solved] Pod Hd500x Tuner Problem

    Hello, Tuner on the unit doesn't work anymore on Guitar In (I can go to tuner view but no line appear when trying to tune), seems ok when using Variax input. I tried to reinstall firmware but it didn't change anything. I don't understand what I'm missing, some ideas? EDIT: problem solved: on the unit, Input1 was set on Variax, just had to switch to Guitar and it's ok.
×