Jump to content
Sign in to follow this  
ehsan_vahidinia

Spider valve volume too low

Recommended Posts

Hi guys, I have problem with my spider valve MKII 112, hope you can help me.

My amp was Ok until today. I turned the amp on and it sounded nothing. I've just waited for a couple of minutes for tubes to get warm, but the problem remained. I turned the Chanel and master volume up and then it started to sound very low. This volume problem remained even when I reset the amp to factory settings and try it with another guitar. Anyone had an idea? Is it power? Is it some pot jam? Is it tubes??

Share this post


Link to post
Share on other sites

tubes would be my guess...or if you have an active guitar and the battery went dead...bad cable...hard to guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's a vid...If your tubes are more than 2 years old and you use the amp often, most likely they are bad...Power tube generally will only last a couple of years...You should also change the 12AX7 inverter at the same time...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also the effects channel volume, if it's being engaged.

 

Unless you have experience with tube amps, keep your fingers out of the insides of theses amps.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×