Jump to content

Recommended Posts

Al other strings can be put in alternative tunings but the low E won't change.

Tried re flash.

Thanks for any solutions!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you selecting the alt tunings manually on the guitar, or forcing them remotely from a POD or Helix? If it's the latter, you might just have the low E string set wrong. 

 

If it's not something simple like that, then it suggests a deeper problem, buried somewhere in the guts of the guitar that you likely won't be able to address yourself. Doesn't seem like a piezo failure, because then you wouldn't have any sound from the low E at all...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks!,

I'm just trying manual.

I push the guitar type selector till it flashes.

Then choose a alternate tuning position.

Play the tone I want, check and store by pushing the type selector again.

As described in the manual.

My PC setup would be thru a pod xt live.

What means having the low E string set wrong?

So I'm happy it's not the piezo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

XT Live might, might be too old for a JTV.

Best you use the interface device to link the guitar to the computer for updates

or customized patches (and Alt Tunes) thru Workbench HD.

 

XT Live won't handle HD firmware guitars, they are two generations removed.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

SOLVED!

 

When tuning the low E string alternative just pulled the string a few times with force.

Kick it so to speak and the miracle: the new tuning was accepted!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×