Jump to content
StevePotatoes

Tap tempo and LED is not synchronised

Recommended Posts

The tap tempo on my hx effects and the flashing red light don't seem to be synchronised.  For example, if I set the tempo to 60 bpm, the delay is exactly in time with my watch but the red flashing light is is faster than 60 flashes per minute. Is this normal? Is there anyway I can fix this?  I'd like to use the light as a guide but as it is, it's kind of useless.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you running the latest firmware? This came up a long time ago, but I'm pretty sure it was dealt with in a firmware update. Even after that , though, the tap tempo LED and the actual tempo are not running off the same clock, so they may drift a bit over time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This took some getting used to after using an X3 and HD500 for many years prior to the Helix. The Helix doesn't tie the light to the same clock so it will not stay in sync. Certainly not a deal breaker for me, but it does seem like such a silly oversight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...