Jump to content
Sign in to follow this  
mrgruby

No Guitar Sound From Line 6 Gx

Recommended Posts

I got a Line 6 gx recently. everything seems to be hooked up correctly. The software is installed and registered. All drivers are installed. The gx is registered. Monkey shows green ticks.

 

I have the Line 6 selected in my Windows sound system.

 

I can hook up my headphones to the Line 6 box, and run a windows sound test, and get sound. I can connect the guitar, and start pod farm 2. When I hit the strings, I can see plenty of output on the meters. I can use the tuner in pod farm and tune the guitar.

 

But I get absolutely no sound from the guitar. Not in the headphones, not frim the laptop speakers.

 

Is there any additional software that need to be installed?

 

It is a Lenovo thinkpad laptop, running windows 7

 

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

check the control panel applet, line6 audio midi... there are some settings there that may help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It makes sense that you don't hear any sound from your internal laptop speakers. Once you connect your Studio GX it becomes your soundcard; your internal speakers are bypassed and all sound from your computer is heard from the GX audio outputs. You need to connect speakers to those outputs.

 

However, the above means that you should be hearing sound from your guitar through the GX headphones output. You can hear it when you do the sound test so that part is working.

 

Like TheRealZap suggests, check the Line 6 Audio-MIDI Control Panel. Also double check all volume levels, especially the Output level in Pod Farm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×