Jump to content
KamilJ

Lagging when changing presets

Recommended Posts

Hi, I'm pretty new user of FX100 and I've problem with noticeable lag (delay) when I'm quickly changing my saved presets by A-D buttons - Bluetooth is switched off, software 2.0.
Is there any solution for that? its realy annoying!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi KamilJ,

 

You said the software is v2.0 which means AMPLIFi Remote is but did you update the firmware on your FX100? It is also now v2.0. Please try that.

 

Here is a video on how to update the firmware:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Line 6 i have this problem to on my amplifi TT model and its so frustrating

the preset switching is lagging i get out of time from it

so annoying i hope you guys can fix this soon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did this get fixed anyone?

 

I have firehawk pre ordered and apparently it suffers from the same problem, so I'd be interested to hear if it got resolved

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a firehawk and the lag is terrible. I just stumbled on this thread. We firehawkers are hoping for a firmware update to fix it. If the Amplifi still suffers from it after all this time then I'm really worried

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the Amplifi Fx100 with the v2.1 firmware update and I am not experiencing any lag at all. As a matter of fact I have it paired to my Kindle Fire Hdx and it updates changes faster than the iPad I first used to set it up

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the Amplifi Fx100 with the v2.1 firmware update and I am not experiencing any lag at all. As a matter of fact I have it paired to my Kindle Fire Hdx and it updates changes faster than the iPad I first used to set it up

 

 

Do you mean there's no lag from changing the actual presets on the unit itself, or no lag changing presets on the app?

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no lag changing presets on the pedal. Which is what I thought you were implying. Once live I use only the pedal to change presets while performing unless its a song change whereby I change the preset ahead of time. There does not seem to be a lag when selecting a preset from the amplifi preset list. I do however see a brief lag when selecting from MyTones although I would never do that in a live setting. Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes it does, because I was also wondering if people were using it live. I lead music at my church and I just play rhythm. Plus I'm not great at dating in sounds. So I'm looking for something easy and sturdy for traveling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, 

Are there some news about this topic ? Any answer from Line 6 ? I've just bought an AMPLIFI FX 100, and the lag when changing presets on footswitches (even with bluetooth off) makes it impossible to switch while playing a song, unless you plan switching 1/2 second before you actually need.... It's a nightmare.

 

Of course, firmware is up to date...


@Line6, any update ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe that the preset change is actually made when the footswitch is released, rather than when it's pressed. You can verify this by holding the switch down with your foot for an artificially-long period of time. If you do this and the change doesn't take place until you take your foot off the switch, you'll have your answer.

 

And, if this is the case, the only thing you can do to speed things up would be to very quickly 'tap' the switch once in order to change the preset. Avoid holding it down for any length of time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×