Jump to content
stonky

Variax 600/POD HD500/Workbench HD not reading guitar model

Recommended Posts

Hello all!

 

I have just bought a Variax 600 to go with my HD500.

All is working but the Workbench HD software (mac).

 

When I try to connect I get this message..

 

"The Connected Variax is not compatible with Workbench HD. You must use a James Tyler Version 2.00 or higher"

 

 Is there something I can do about this? Will I not be able to use Workbench HD?

 

Thank you in advance!

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, there's nothing you can do with Workbench HD. You need to use the original version, called Variax Workbench.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem here. I do find the Variax Workbench but i can't install it on my Mac. I started to install and then it says can't install on this computer you need 10.5 or above. Hmmmm i use 10.11 so  what can i do....

post-31433-0-89364400-1472493371_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also have the Line 6 Amplifi 150 and line 6 fbv floorboard mk2 but i can't connect it to both???

 

Is there a solution???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, what "silverhead" said. And use the Variax USB Interface device, not the HD500.

The earlier Variax like the 600, don't talk to the HD series of products, need to use the

earlier interface and original Workbench.

 

The 600 and HD500 will work well and play fine together, but when it comes to updates

or Workbench, use the interface device and original Variax Workbench.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sweeda,... log a support ticket in your account and get in touch with Line 6 Customer Support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 300 and a 600, and two Pod HD500s. Communication with Workbench is not a problem using the Pod HD500 as the interface in my experience. I sold the USB interface, when I bought my second HD500, considering it excess to my needs, and I saw people without Pod HD500 wanting to connect to Workbench, so it went to a new user that "needed" it.

I'll admit that occasionally, it "loses connection" when updating variax with a bundle. Big deal - start again, and go make a coffee......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×