Jump to content
juzzy1212

New Spider V 240 combo broken?

Recommended Posts

Hi all, I got a new Spider V 240 combo today and I was really excited to try it out but it sounds awful, I think it may be broken, I was just wondering if anyone else has experienced anything similar?

 

Basically, the amp sounds great through headphones or direct into my Mac but the actual amp speakers sound really muffled / muddy, sounds like there is a pillow or something in front of the speakers. I have tried updating the amp, adjusting the EQ, assorts of parameters but no joy, still sounds bad. I have a horrible feeling I have a faulty amp but I thought I would ask here in case anyone has any suggestions.

 

Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idid not have this problem when I got mine a year ago .  Check to see if All the selections are as they should be in the main menu....Ii.e  ...Press the home button down for a few seconds until the menu pops up.  See if the selections are correct for the amp as you want it.  You probably have done this already.   I do not know outside of this as to what may be wrong.  If I were you I would return and exchange it.  There is great joy in getting another one that works! It is a GREAT amp.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I am sending it back, after having a proper look it seems that the tweeters are not working, I don't know if its the speakers or the amp causing the problem but I will be getting a refund, its a shame, I really wanted to try out the amp but it has put me off getting another one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

your description of the sound pretty much describes my reaction when I first heard one ...... sounded tiny and with a pillow in front of the speakers .. sadly most of the presets are ultra lame, the amp sounds fantastic when you make your own . but the tweeters ARE directional , these 2 way hifi speaker systems are a lot clearer when the amp is tilted back if on the floor 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your lucky after a year my spider V 240 has stopped making any noise what so

ever it was great up until then

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×