Jump to content

misla1

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by misla1

  1. Hello All, I am in a quandary. I have four snapshots set on the top line and also have some foot switches at the bottom. I ONLY want to erase the four footswitches at the bottom not the actual effect because I want to use the four slots below the Snapshots to control Ableton for live performance. I know how to assign MIDI controls so I am good there. I also DO NOT want to erase the effect just where it is on the scribble strip. When I hit more it goes into full stomp mode that I will put the effects. Any help on how to do this would be greatly appreciated.
  2. Hey There, I am using Ableton tracks from my MacBook feeding via USB into my Helix as an audio interface and pushing to my HeadRush FRFR and playing live guitar using my Helix patches. It sounds great but I would like to send the tracks to separate speakers and only have my Helix sound out of HeadRush or any other speaker I use for live performance. Is this possible? I’ve tried but I keep getting a combination of both tracks and my patches. it makes it difficult to adjust levels. Or is my best bet to get a separate audio interface? I know you can just plug the headphone jacks into the board but I don’t want the exposer of the jack getting ripped out and knocking my computer to the floor. I thought the Helix interface would protect my computer since I could use XLR or line outs.
  3. Hi, This is my second Relay (50 now 30) both brand new and both have issues with cutting out. I am standing one foot away from it and it cuts out. If I walk around it cuts out. I have tried multiple channels. I love Live 6 products but the Relay always seemed glitchy--I'm ready to return it. Does anyone have any thoughts on a way for this to be more reliable? I went off of wireless three years ago and now I am back on it and the sound is great but unfortunately this issue persists. Thanks!
  4. misla1

    Helix Issue when going direct

    Hello Everyone, I am sure I am doing something wrong but when I use the volume pedal when going direct it turns off the delay signal. When I use the volume pedal when using the four cable method the delay trails and sounds cool. I have the delay in the "effects loop" in my signal chain. I get that cello effect when dong the 4CM but can't replicate it when going direct. I also noticed when I was jamming with a friends and running direct into his PA, that when I turned the volume down on my guitar on a dirty patch that the Helix barely picks up the signal and I have to pick much harder to get a signal. The signal also seems delayed when I turn down my guitar volume on the guitar. This doesn't seem to be an issue on the clean channel but I rarely turn down the volume on a clean patch. The when volume on my guitar is all the way up the patches work fine. Also, the volume pedals works fine but not for getting the effect I want using the 4CM Below is my signal chain and any help would be appreciated.
×