Jump to content
Andstev

Usb Device Not Recognized

Recommended Posts

Hello there to everyone, unfortunately i am out of warranty! 

I have LIN6 POD HD 500.

My issue is that my USB port can't connect with my laptop and desktop!

usbdevicenotrecognized.png

 

So i started with the normal fixing methods including uninstalling the drivers for my devices and re installing them. 

I tried system restore! i tried everything.

But Nothing happen!

So i go to a special electronic friend to see what's the problem...

He told me my USB port is damaged and i have to replace it.

 

I replace the USB port with a different and better quality USB port to avoid the same issue latter !

 

This is my USB port before " http://i42.tinypic.com/ot2knr.jpg "

and i replace it with that USB PORT " http://i44.tinypic.com/24wyjuw.jpg "

 

The problem still exist... :angry: 

I think something happen in to electrical board around the USB port.

 

 

Thank you...

 

*Sorry for my bad English 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In many cases, just replacing the usb port is not enough. The damaged port has probably caused a failure in an internal board/component within the HD500. I had the same thing happen to me. I had to take it in for servicing to replace the internal component as well as the USB port.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

arislaf> yes on two different computer !! στειλε πμ.  :)

 

silverhead> how much that cost? maybe the same thing happen to me, who knows!

i just want to listen different options, maybe is a software problem. :wacko:

 

Thank you guys for the replay...

 

pfff i'm tired with this! spending too much money for HD 500  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was more expensive than I had expected. Can't say what it might be in your region.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was more expensive than I had expected. Can't say what it might be in your region.

 

I understand, if you have time send me how much have you pay about! what exactly have you change/fix on internal component ? Maybe i will be able to calculate the difference in price between our region. You know if is easy to found the electronic plan of hd500? Thank you for your time!

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are looking for a Schematic - forget about it.  Line6 is not going to let them out.

 

yep i'm looking for Schematic  :wacko: ! so what now...! any ideas for some results? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had mine fixed late last year. It cost $100 Canadian. I had it fixed at a dealer/service centre that now sells the HD500 brand new for $510; a new HD500x sells for $540.

 

So to get it fixed here cost almost 20% of the cost of a new device.

 

I do not know what internal component was replaced, its item cost, nor the complexity of the replacement activity.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had mine fixed late last year. It cost $100 Canadian. I had it fixed at a dealer/service centre that now sells the HD500 brand new for $510; a new HD500x sells for $540.

 

So to get it fixed here cost almost 20% of the cost of a new device.

 

I do not know what internal component was replaced, its item cost, nor the complexity of the replacement activity.

 

ok i see!!! so all the fix you make for your hd500 was in line6? or somewhere individual/other person?

Share this post


Link to post
Share on other sites

so i try to see alone from some guides from a friend

 

my multimeter saw 3V and not 5V which is the normal electrical power for the usb! :o  :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

My repair was done at an authorized Line 6 service center.

 

Have you opened a support ticket to work directly with Line 6 to get this fixed?

http://line6.com/support/tickets/add.html

 

Which country ?

 

I havent open any support ticket !!!

How it works? 

 

Thank you fro the replay...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stupid question but you tried another usb cable?

 

 

Yeap, other cable, other computer but nothing unfortunately.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I´m having the same problem... USB not recognized!!! Can be a internal chip on my HD500... I already replaced the USB in the HD 500... and nothing!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which country ?

 

I havent open any support ticket !!!

How it works? 

 

Thank you fro the replay...

in our country Nakas is the official (unfortunately) line6 repair center. Better open a support ticket at the page silverhead gave you.

 

 

1) on search write ''pod hd usb not recognized'' 

 

2)after the results at the bottom of the screen will say:''If none of these documents helped solve your issue, click here to start your ticket:''  click here

 

3) choose your devise

 

4)select operating system on the block

 

5) describe your problem

 

MOST IMPORTANT!!! EQUIPMENT MUST BE REGISTERED, COMPUTERS MUST BE REGISTERED AND E-MAIL ALSO!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

in our country Nakas is the official (unfortunately) line6 repair center. Better open a support ticket at the page silverhead gave you.

 

 

1) on search write ''pod hd usb not recognized'' 

 

2)after the results at the bottom of the screen will say:''If none of these documents helped solve your issue, click here to start your ticket:''  click here

 

3) choose your devise

 

4)select operating system on the block

 

5) describe your problem

 

MOST IMPORTANT!!! EQUIPMENT MUST BE REGISTERED, COMPUTERS MUST BE REGISTERED AND E-MAIL ALSO!!

 

Done! Have to wait now...ΕυχαÏιστω Ïειιιιιι  :D

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I´m having the same problem... USB not recognized!!! Can be a internal chip on my HD500... I already replaced the USB in the HD 500... and nothing!

I have the same problem too man! I haven't fixed my problem yet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Done! Have to wait now...ΕυχαÏιστω Ïειιιιιι  :D

Τιποτα αδεÏφε, μακαÏι να δουλεψει!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried to flash my POD HD PRO. It started okay but suddenly failed now the puter doesn't see it. Monkey won't find it. It worked before. Tired of this lollipop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea maybe but I had the same issue with my pod xt pro. That's why I bought this you know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verified my usb computer drivers. No dice. Hooked up MIDI to try it that way and there is no monkey option for the POD HD PRO. OK I'm frustrated. I am now gonna loosen the siding with my Bogner Ecstacy old school.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay men, Same deal here with my pod hd pro. Crashed whilst flashing. I held down the VIEW "hold for system and I/o" button and pressed enter/move  and majiclly  the screen 'Flash update appeared' Monkey saw it and flash work successfully. How about that back door?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I´m having the same problem... USB not recognized!!! Done everything .Is ther anyone had any success in solving the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello, new are as follows...

 

Since I did not find any solution with different electronic, i decided to go to the only company to have an authorized service.

Certainly heard worse in a matter of money and delay in delivery.

16 january gave HD500 and today I got it.

 

They changed my whole board including the usb ... 

 

It cost me 80 € 

Works just fine...

 

P.S.

The company did not called me as they told me, they did not informed me that that the price is 80 € to tell them if I want to fix it.

After I asked to know why all this delay they told me that the man who repaired the HD500

was fired and became a mess because they could not find out who owns what!

 

:blink:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

DID YOU TRY ANOTHER COMPUTER?

 

DOES ANY OTHER DEVICE WORK ON YOUR PC?

SUPPORT TICKET = BEST 

Share this post


Link to post
Share on other sites

DID YOU TRY ANOTHER COMPUTER?

 

DOES ANY OTHER DEVICE WORK ON YOUR PC?

SUPPORT TICKET = BEST 

 

is working fine now... "damage" 80€

they have to replace the board...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

This happened to my Pod HD Pro after a flash update. Mine has to be a software thing. It won't even reboot. It gets stuck on start up with no output sound. I don't know why I even tried to flash it. Guess I have to send it in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'm not saying anybody did this but i remember someone from line6 posting a caution to ensure that the correct software be installed i.e. podxt bean software = podxt bean; posdxt live software = podxt live and so on. i use podxt as an example because that is the time frame i remember.  i often wondered if the problems people were having was installing the wrong software by accident

Share this post


Link to post
Share on other sites

This happened to my Pod HD Pro after a flash update. Mine has to be a software thing. It won't even reboot. It gets stuck on start up with no output sound. I don't know why I even tried to flash it. Guess I have to send it in.

usually a global reset fixes that

Share this post


Link to post
Share on other sites

This may be the exception. When I try it it, just keeps toggeling between the normal screen and another one. I cant recall off hand. It won't process sound. Also, Monkey doesn't see it and I can get to the system screen. That shows the correct updated ver. but shows 00.0 for the usb. 

Then I tried to upload via the midi ports but there is no selection for any of the HD pod's. Support said send it in... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

This happened to my Pod HD Pro after a flash update. Mine has to be a software thing. It won't even reboot. It gets stuck on start up with no output sound. I don't know why I even tried to flash it. Guess I have to send it in.

 

Yes, i believe is the better solution to send it to authorized service...

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'm not saying anybody did this but i remember someone from line6 posting a caution to ensure that the correct software be installed i.e. podxt bean software = podxt bean; posdxt live software = podxt live and so on. i use podxt as an example because that is the time frame i remember.  i often wondered if the problems people were having was installing the wrong software by accident

 

Maybe is a solution,yes... but in my case i have to replace the board...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im having the same error i have a hd pod400 i have probably plugged a usb cable into into the hub about 10 times total. About 4 months ago i started recording to my computer by plugging directly into the pods usb port i was using audacity DAW software and had no problems recording as well as when i plugged into the usb for software updates. I purchased cubase 7.5 DAW about 2 weeks ago and could not get it to recognize the pod, after trying everything for 2 days i finally went back to the old recording software and even that wont recognize the pod now. I then opened Monkey and that wont recognize the pod through the usb either. Im going to talk to support and fill out a ticket unless any one has any other ideas thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue with my 400.Tried the different port and cable fix (three cables, two PC's and a laptop which means however many tries you can do with three cables 9 ports) and still not recognized,still stuck on "v1/31 please wait..."on startup. Tech support says take it in, which I'm guessing will cost more than the 120 bucks these things go for used.

 

--Anyone have any success connecting with a midi to usb cable?

--Is there some sort of global reset (not the factory preset thing) on the HD400?

 

All this just to get the plexi modelin 2.01...sigh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×