Jump to content

RonSom1976

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by RonSom1976

  1. Hello, I did a preset using a Double Take. I felt like it sounds better using a Stereo Width in the end of the chain with invert the phase. Snapshot Rhythm = both on - Snapshot Lead = both off. Question: When I hear that Lead-snapshot over mono in-ears I can hear like a reverb only. If I switch the phase back to normal everything is fine. I understand why, but I wonder this effect while Stereo Width is off in the Lead-snapshot … Who can help me wondering …?
  2. ... ok - found something in the settings of Logic. Settings - Midi - Input - disabled the Helix - now it's gone
  3. Hi, when I connect my Helix LT to my new Mac Studio by USB and use Logic Pro X (to level the meters) the display on the Helix switches every second between "Home-" and "Stompmode" when I play the guitar. Strange, isn't it? Any ideas?
  4. I by myself managed meanwhile to dial in a good tone with the Martins by using EQs (and the Preamp) on the Helix. But I hear something strange using the F212 - do you mean that? Also I like the magnetic pickups of my JTV 69 S TS more than the Spank-Model.
  5. Hello, how can I bring the strings closer to the fretboard? Variax JTV 69s thanks
  6. The simulations are the same. I chosed one with strat-like-pickups because I didn't had one of these, but some hum-ones. I use the mag pickups a lot.
  7. Hello, I did one preset tuning my Variax down by the Helix. I use "per preset" (not "global") My question: If I call another preset, there are some in which the Variax keeps untuned (I feel it's not in every case - that's why I am wondering - but I'm not sure) I can set "Custom" in the Variax Tuning area - then it works. But is that the right way to do it? I would have to check every single preset now and change to "Custom"? Thanks for ideas.
  8. josephship434 asked what can you do with two amps in a preset - this is on way. I use it when I play When I come around by Greenday - Intro only one amp - after the drum-break/Bassguitar-Fill-In both amps (I don't pan it hard - it's not to flash the audience - but the sound is different - kind of just nice - no science)
  9. One more: I am the only guitarist in my band. You can start a song by using amp1 and switch on amp2 at a point - so you simulate a second guitarist starts playing now (the same accords). You should pan right / left for this effect.
  10. as hurghanico said. If you wanna hear it via Computer - maybe while playing to an audio track running in PC - you need an audio-interface, which is connected to PC by USB and to the POD by XLR.
  11. Hi, I use SetlistMaker-App and iRig Midi When I call the song at tablet the POD switches in the same second I got a lot of different presets ...
  12. Ok - me one more time ... ... now I see in the Setup View Flash 2.62 and USB Firmware 1.04 What I've done since my last post?!? hmmm ... I was calibrating my pedal - restarted the POD - since that it shows it correctly - very strange ... (Question - did you buy a HD model pack?!?)
  13. ... as some of you before me - that helped with my POD HD 500 - thanks ...!!!
  14. Aaah - ok - never noticed that - there, indeed, 2.62 and USB 0.00 But do you have a problem with it? Monkey says that so called "USB Firmware" depends on the HD model packs - I never had a problem with the model packs - do you? (I would bet Monkey tells the truth and they forgot to program that it must be overwritten in that setup screen ?!?)
  15. Hey Vic20-lan I'm on a POD HD 500 too - when I use Line6 Monkey I see: USB firmware 1.04 Flash Memory 2.62 Are you locked in at Monkey with your username?! Klick on USB firmware - then on the right "Install latest". Good luck ...
  16. Hello, thanks for your answer. Of course - at home = no problems .. But - how can I display the communication between iPad and POD to test it?
  17. Hmmmm, the answer seems to be deleted meanwhile. Could you please tell once again? I would be interested too ...
  18. Anyone can help me? Line6 Variax via VDI to POD HD 500 Yesterday suddenly the Variax gets the strings untuned (in digital mode). Last week suddenly a preset was deleted completly. Today, at home, no problems. - I run the device at gig for about 12 hours - - I connect the POD by iRigMidi with iPad to use SetlistMaker to switch the sounds - Any ideas? Thanks ...
  19. Yes, it was a „New Tone“ patch suddenly - it sounded strange, I plugged the POD out and in - the saved patch was gone Yesterday I got another problem: Line6 Variax via VDI to POD HD 500 Yesterday suddenly the Variax gets the strings untuned (in digital mode). Last week suddenly a preset was deleted completly. Today, at home, no problems. - I run the device at gig for about 12 hours - - I connect the POD by iRigMidi with iPad to use SetlistMaker to switch the sounds - Any ideas? Thanks ...
  20. Hello, yesterdays gig - I swiched to the preset of the next song. I felt, testing one chord, it sounds a bit strange (would be an own topic) - I had that before. So I switched off the device to reboot it - that already helped in the past. But, restarting, the preset was deleted completly. Any idea to prevent? Thanks ...
  21. Hello, is there any Wireless System for Variax VDI-Out? Thanks ...
  22. Hi, I use POD HD Edit for my POD HD 500 and got no problems with High Sierra as I know. (One thing: It does not work to save tap tempo via HD Edit but must save it on the POD itself - but I remember that has been all the time ...)
  23. Hello Anthony,

     

    maybe you better open an own thread?!

     

    Greetings

  24. Hi, thanks for the answer. How do I do a global reset - the "press left arrow while switching to power" seems not to do anything
  25. Hello, got the experience: My POD HD 500 is "losing" parts of the to load sound - but only from time to time. Example: preset does load - but without the delay Example: preset does load - but only one of the dual amps I need to restart the POD - then it works again (not fine while a gig). Any ideas ...? Thanks!
×
×
  • Create New...