Jump to content

philipjoyce

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by philipjoyce

  1. Hey everyone. Im trying to set up my Helix LT to run both acoustic and electric, separate presets for each with electric on wireless feeding the guitar input and the acoustic also on wireless feeding return 1 I can have the input set up as Return 1 on the Acoustic presets and output the 1/4 jack to a DI box. The electric inputs on the Guitar and out the XLRs. that stores per preset which is fine. However I can only have the tuner set to guitar or return 1 but not both... Anyone have a work around without having to use a separate tuner on one of the instruments. Thanks for any help...
  2. philipjoyce

    HXFX

    I am that guy, I bought the helix for the fx and its ability to switch real amps, and the sheer amount of routing options, snapshots etc . I think even when just used for its fx its well worth the money. if you were to buy half the actual pedals that are modelled in Helix it'd cost you 10 times the price...
  3. I've been using it a lot recently and I find its very good, just need to dial it right and use some kind of overdrive in front to boost it. a compressor infant that help with that sustain problem too when running direct. Its a very different experience playing a model through studio speakers or headphones then running a real amp at volume. you can't set the model the same as you would the real amp to get that same kind of feel. But tonally I can assure you that the CaliIV is very authentic to the boogie sound
  4. Have you tried the Cali IV model ? I'd imagine that's the closest thing to a Mark III in the Helix at the moment.
  5. i had made up TRS patch cables before i got the Morleys so i used those i believe that a regular mono TS cable would work fine i like the travel on the morley pedals, i have a bad horsie and and little alligator so was familiar with the feel and travel
  6. I'm still having a problem with adding or changing blocks while the control and exp pedals are connected . if i try to add or change the model of a block while the control and my 2 expression pedals then the Helix rack will freeze and i have to turn it off and on again. i don't have this issue if i leave the control switched off while editing ... thought that was fixed with the latest firmware
  7. Yeah its obviously not something thats gonna be fixed with firmware so i guess i'll just figure out a way to do my switching with either a midi device or just use the original footswitch.
  8. from chatting to a friend of mine who was using a G-system to change channels on a Mark IV he reckons its something to do with the EXT Amp Control in the Helix sharing a ground ,where the mesa switching requires isolated grounds for each of the switching jacks
  9. I build all my patches off 1 master patch so that all the levels remain the same , when i make a new patch i edit the master one and then save it to a new slot
  10. with my old HD500 i used to have every patch with a volume pedal set at minimum 80% so when the pedal was back that was my base rhythm level, then for solos i have 20% more volume on tap when i need it , I've done the same with the helix. i don't do a lot of volume pedals swells so having it go 0-100% is never really necessary. and the tuner mutes if i need to change guitar or just silence the sound. works for me. you can check it out in action in the thread i just posted a few minutes ago.
  11. anyone know how to Embed video ?
  12. Thought since I've been wrecking your heads with questions since i got the Helix a few weeks back i better post up some examples of it in use These are the first batch of patches I've put together for my main gigging band. we play a lot of weddings and club gigs, so i need a wide range of tones, and also a quick and easy setup. anywhere please check out the video and let me know what y'all think of the sounds. https://youtu.be/yqR0sS7oyys
  13. yeah that little box does look like it could be very useful.
  14. philipjoyce

    First Helix crash

    yeah its always happened when trying to add a block. and only when the controller and expression pedals are connected. if i leave the control off then i can build and edit a patch, save it then turn on the control and assign the switches and expressions etc
  15. have you a link to how you did that with the CV out ?
  16. Im Using a Mesa Formula preamp and it has 1/4" jacks to switch Rhythm/Lead1 , Lead2 and EQ . 3 mono jacks and a regular stereo footswitch will switch between Rhythm/Lead1 and Lead2 and i assign EQ to Lead2 automatically so i figured that the Helix would be able to switch just the channels using its EXT AMP control. Now it does switch the channels but theres some weird issue where when i set a footswitch to control the Tip switching it does engage the Rhythm channel but when you turn it off it should change to Lead1 and the light does light up on the preamp but no sound comes out. If i then turn on the Ring switch it turns on Lead2 and that is fine. it seems to be an issue with the 2 channels that share the 1 1/4" jack. Very Frustrating. I'm gonna have to bring the mesa footswitch to my gig for the moment til i can figure this out. Have seen some people recommending the NUX PSM-2 Midi remote switch to switch channels via midi. Can you set a footswitch on the helix to send out midi instructions ? Thanks for any help or suggestions.
  17. philipjoyce

    First Helix crash

    Mine Froze several times today as i was creating a patch. i would try to add an fx block and when id select the effect the unit would freeze . very frustrating as I'm gonna be gigging it for the first time this weekend so need to get it set up and ready. i did notice it seemed to happen when the Helix control was connected, if i disconnected the Controller then i was able to add and edit the patch without it freezing. I have 2 expression pedals connected to the Helix control .
  18. heres a pic of the inside of the Morley M2. I've circled on the slider where you need to remove the connection on lug 3 and connect it to lug 1 which i marked with an arrow...
  19. Thanks, I've definitely voided the warranty on the pedals but id rather they work with Helix then worry about the warranty
  20. sure thing i'll snap a pic in a bit.
  21. sorted it. just had to disconnect one lug of the slider and connect it to the sleeve connection. so its all good. 2 minute job.
  22. hi guys, i just got a pair of morley M2 passive expression pedals that i plan to use with my Helix. Problem is when i try to assign one to the volume pedal block for example and i use the learn controller function. the pedal goes from 0 to 100 and back to 0. i saw on a previous post someone rewired their volume pedal to work, but the Morley doesnt have a traditional pot but rather a slider inside, now it still has 3 poles, I've tried jumping the ring and sleeve together but that didn't work. i've tried it with a standard mono patch cable and also a stereo cable, all produce the same result. 0-100-0 . Anyone any ideas what i can do to get them working ?
×
×
  • Create New...