Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bugs'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 6 results

  1. HonestOpinion

    Helix Bug Reports

    Please put any software/firmware/hardware bugs you discover in the Helix here. Hopefully they will be addressed in future updates. If the issue turns out to be user error instead of a bug perhaps someone can offer up the correct procedure. Please include your firmware version when you post your bug. Thanks! This topic is not intended for bad-mouthing the Helix but for providing Line6 with maximum feedback to assist them in fixing issues as early as possible. Please provide as much info as you can on your use case so they can recreate the problem in their "lab". Important: Please submit a support ticket once you establish you have indeed discovered a bug. Line6 has a process in place for bugs and you have a much better chance of them seeing and responding to your issue here: http://line6.com/support/tickets/ Please come back in to this topic and comment that your bug has been fixed once and if Line6 addresses it. Thanks! Submit your bug in whatever manner communicates the issue best but here is a suggested format. Firmware: v1.03.0 (Make sure to include your firmware version, hopefully the latest, don't want to waste Line6's time with bugs that have already been fixed) OS: Windows 10 (Include your OS if relevant to issue) Global Settings: Bottom row presets, top row pedals [assigns] (Include any global settings you think could pertain to your bug) Bug: When saving preset to another list, pedalboard reverts to Factory 1 list song 1 ("WhoWatt 100") after save. (Short description of bug) (Step by step description of how to reproduce bug) Use Preset knob to select preset from Factory 1 list (I selected 21C "Almost Not Fair") Save "Almost Not Fair" to User 5 list in the first position, 1A. After Save Helix home screen reverts back to the first song in Factory List 1 ("WhoWatt 100").
  2. markdaniels76

    WoW 2.8 really isn't ready still?

    I'll admit it I was one of the guys screaming for Line 6 to get there finger out and release this update, of course, they didn't take any notice and none of what I said or any of the other excited customers were screaming either, we got slammed and shot down by all the 'protectors of the realm', don't get me wrong here, I really like my helix, ( I don't love it ) As a tool to get great tones for my gigs, I'm a part-timer I do around 2-4 gigs a week in pubs and clubs and can make a few quid to pay for our cars or holidays, its a nice income stream, I'm not a full-time muso I do have a decent 50hr per week day job too. Helix suits me, as for me its good balance between costs and quality, I enjoy using it and thus far has been as reliable as my POD2, XT Live!, HD500X, it was a natural upgrade, I use the Helix direct to my FOH, I don't use and foldback and have no amps on stage, basic... I know my gear well though, I've been doing the above for over 20 years successfully. So this 2.8 update that they have rolled out... mmm, I did upgrade but quickly rolled back as its not ready guys... And I can see many people are using it successfully, maybe they don't use their gear the same as myself for example and so they won't see the bugs the whole upgrade process was incredibly slow, and even stopped halfway through, ( expected but not good ). My experience with the 2.8 release os one of disappointment, the platform runs slower, and yes tell me I'm wrong, but I know my gear and my helix runs slower with 2.8, L6 has managed to break several users Units with this update, maybe pilot with a few errors but many aren't, they appear to follow the instructions (how many pages). We are supposed to be thankful that L6 is giving us this for free according to some folk on here, they still don't get the concept of 'We bought a platform!' how else do we use it, L6 has an obligation to there customers to make sure that the rollouts are as trouble-free as possible, who beta tested this crap? don't tell me the 'L6 Ambassadors'? a few brand loyal consumers.. I honestly think that L6 beta program is to blame, L6 has a lot of users that really know the gear well but don't comment on here or TGP, users that play and use the gear for real every week.. not in a church or bedroom but on a stage or studio for cash... these are the guys and gals that can tell you if there's an issue anywhere with the platform, I'm sure some of the beta testers also do these gigs but I know for fact that some of them do not, So for all of the folks that think L6 is giving us these updates for free, Line6 have sold a platform (operating environment)that they have control of, they don't sell upgrades because consumers wouldn't buy into the platform without updates.. Think Android and you're nearly there.. How about all those that said they'll release it when its ready... They haven't... Those that think its amazing.. MMmm no Those who rolled back... Good on ya Ready for the onslaught of hate.. check
  3. alexraven

    Custom cab IR doesn't work

    Hello all, As a completely new user and member in this community, I apologize in case my question was already answered as I couldn't find useful information. I was playing around in the Helix Native, to organize a specific sound I am going for in taste, by using some 3-rd party IR's. What have bothered me and can't understand how and if able to fix, but when I am using for example the OwnHammer IR's or any other IR's, they work fine inside Helix's IR loader. However recently I managed to capture a particular old record of mine, that I really like how it came out in the final guitar mix (particular room, mics used etc) and I made my own custom IR. That IR can work just fine in any other IR loader (i.e. Recabinet 5 or NadIR). For some reason when I load the same custom IR into Helix Native, no matter if I select 1024 or 2048 and scroll down to the .wav file itself and I try to play it or listen to the already recorded guitar track in my DAW, there is no sound at all :( I tried playing around with the settings of the Helix IR's, but the sound will come only if I turn it off and leave the raw amp head emulation without any cabinet IR. That really pisses me off as now I can't use it for rehearsals or live gigs. Any suggestions how I may fix it? In case, that you wonder how I created my custom IR (if that eventually may help to figure to issue): The way I created my IR is: Track "A" is the original guitar sound I wanted to capture. Track "B" was the same played with Helix without any cabs/IR's. Captured solo channel from A track and used Voxengo Curve EQ, captured it as reference, then the B track on 2nd layer, applied it over the "A track" and muted both GIT channels, select solo mode on the 3-rd track (test sound generated via Voxengo deconvolver), going right in the Stereo Out channel with the applied EQ and converted the final IR file. Thanks in advance, Alex
  4. I'm experiencing two issues in 2.53 that I'm pretty sure are NOT in my head: Issue experienced while programming presets with H9 being controlled via Helix MIDI for program changes, etc. - At times when switching between snapshots, all Distortion blocks will be turned on, when - previously on that Snapshot, specific Distortion blocks had been assigned/selected - MIDI Program Change messages being sent by Instant Commands on Snapshots are being changed/re-assigned. Most recent time it happened was when I was setting up a new Snapshot to send PC Instant command to select preset on the H9. Where, previously - Snapshots had been setup to send: Snapshot 1: PC 0 Snapshot 2: PC 0 Snapshot 3: PC 1 Snapshot 4: PC 2 After the new Snapshot (6) add been setup to send PC 9; all other Snapshots were now setup to send PC 1
  5. zooey

    Lots of bugs...

    Don't have a Helix yet, it's coming, but besides excited, I'm a little scared. There are so many apparently real bug reports here. It's seriously great that they're getting reported and talked about, but it kind of makes it seem like it's still early going in firmware-land, not quite soup yet. In people's experience, are bugs getting fixed? When they are, do new ones often get introduced? In other words, is it getting better?
  6. thesacredclown

    Looper and some bugs and my first impressions.

    First of all, back up your bundles and setlists via the Helix application on your computer. My Helix arrived Thursday October 8, 2015. I'm using two Mission Line 6 controller pedals. I've had a couple of bugs: 1. The unit would go silent but continue to navigate fine. Switching the unit off/on would correct. 2. The unit wouldn't boot up after the splash screen/firmware version. I had to factory reset to get the unit working. I'm guessing these issues are temporary and will be corrected in a firmware update. Looper: I'm not sure why the looper is only available as a block per preset, instead of a global looper like the M9. It seems odd that I cannot build loops from different presets, which is the best part about looping. I love the sounds! Did I mention I love the sounds? I love the sounds. I'm not much of a guitarist, but the Helix sounds fantastic and sounds liked a microphoned cabinet to me. I'll be using the Helix for Chapman Stick, Bass, Acoustic and Electric Guitars. It's very easy to navigate. Drag and drop presets would be a handy feature of the Helix application for the computer. I'm looking forward to many happy years with my Helix!
×