Jump to content

stormstudios

Members
  • Content Count

    129
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by stormstudios

  1. I received a second mixer while my M20D is being repaired. When I took the rackmount kit off, there were only 2 instead of 4 screws attached in the back of the old mixer. I looked in the Shop but didn't find the screws. I assume these are standard rackmount thread but these are shorter. Does anyone know / have a link to replacement screws for the Stagescape rackmount kit?
  2. Before firmware updates, you could check for dirty pots on the amp control knobs. This was another common treatment for the display switching like this.
  3. I think you lost me a little. I get the purpose, I maybe wasn't following the verbage. "but with a splitter to use the fx loop" - assumption here, but one side of the split goes to your cd input and the other where? It doesn't sound crazy, but I tried a simpler approach with success on the HD500 Pro to use it as an effects-only chain. Plug into your Amp. Route from the FX Send of the Amp into the FX Return of the HD500 or HD500X and move the FX block to the first position. Build your effects chain after the FX block and before the Mixer. Does this work for what you're intending? I apologize if I misread anything in your message.
  4. You would change it in your DAW's audio settings. Which DAW are you using? It has more to do with your devices audio drivers than the physical device.
  5. The 'easiest' way is to use one of the channel preset icons that are stereo and reassign them using the I/O panel. I usually grab the Line L/R DI icon (which I think comes on 17/18). It has been awhile since I did this though and not in front of my mixer right now as its being repaired and a new backup is on its way to me. https://line6.com/support/manuals/stagescape/ Page 91 10 • 3 shows that if you have adjacent inputs you get a slider menu to 'Make Stereo Pair' from those.
  6. I have a Twin Reverb 65 Reissue and it definitely does not make that sound even at 8 or 9 (my ears couldn't handle 10). I plugged into both Input 1 and Input 2 (attenuated 6db) on Channel 1 all the way up to 9 and nothing like that. "Once the amp goes past 7-8 it can get pretty ugly." - I don't even know what that is meant to represent. Never heard my amp get ugly. Maybe I'm 'doing it wrong' lol I cannot speak for a Deluxe Reverb.
  7. Which of the above solutions have you attempted. Cleaning the pots would be your first step from the above conversations. The pots get dirty causes that jitter mentioned above. Start there if you haven't. If you have, update your post with more info on what hasn't worked for you.
  8. https://jackaudio.org/ I'm on a Mac and use Soundflower for a similar situation. JACK Audio is the PC version of the same thing. (if I understand your intent correctly)
  9. Routing Channel Audio To A Target MonitorIn Monitor Mode there are 3 easy steps involved in sending a channel’s audio to a target monitor, as follows:1. Select the target monitor on the stage by tapping it.2. Set the source channel’s Linked/Unlinked mode as desired by tapping its button. 3. Turn the source channel’s assigned encoder to the desired monitor level.As you adjust each channel’s monitor level, you’ll see an animated signal flow displayed from the source channel to the target monitor. To route audio to a different target monitor, simply tap the monitor’s icon on the stage and you’ll see its controller strip pulsate bright blue, along with the target triangles that rotate around the monitor’s stage icon (see Page 5•1). Then adjust the source channel’s monitor level as desired by turning its assigned hardware encoder. Pg 5•3
  10. You would need to use MIDI Out on the device and use a separate MIDI interface for Mainstage or Logic. MIDI over USB is not possible on the 500X. "POD HD500X does not include USB MIDI functionality.)" Pg B • 1 https://line6.com/data/6/0a06434c6fb051e03e8ab63dc/application/pdf/POD HD500X Advanced Guide - English ( Rev A ).pdf
  11. I think the majority of the other threads mentioned to first attempt to open it up and check that the ribbon cables were all securely in place. There seemed to be some consensus in a range of build periods where the ribbon cables would work loose over time and a multitude of problems came up simply because of that ribbon. It didn't seem to be on early build units but on later units (I want to say post-Yamaha purchase?)
  12. How long is your cable run from the mixer to the mics? Are they shielded cables? I'm sure the more techy tech people will be along shortly but that's definitely your first troubleshooting point.
  13. No, the app is iOS only. You can control everything from the touch screen interface on the device, but for remote control, no it is iOS.
  14. ah cheers! Makes sense now. Line 6 does not check the forum, so definitely make a ticket for it. I hope it gets fixed for you soon.
  15. I sent my Stagescape in for repair. It was an early build and had been a beast for me. I used the Yamaha Service Center look up instead of the Line 6 search and get much better options.
  16. Just to clarify, is it lagging or not working at all? What wireless device are you using for the two to connect? Did the connection get slower when you updated the iPad? There's a lot of variables here, so more detail if you can.
  17. Thanks Scott. I checked all the cables inside and they are tight even after 8-9 years of use. I was impressed with how solid everything was inside. The early units were pretty well built if this is any proof. I opened a support ticket and will proceed down that route.
  18. * Grabs popcorn * I also now have the same issue. My search for solutions begins. I bought one of the early Stagescapes and it has been a rock for me on the road, in the studio, podcasting, etc.. I never had the problems others were running into with the post-Yamaha purchase builds. I can hear a slight little buzz inside so wondering if it's accepting some power but stopped at a fuse??? Any advice for Larry and I, anyone?
  19. Agreed. Most people don't need different tones in different settings. Some of us impersonate performers in range of timelines and settings and require different tweaks. But we're definitely not in the norm. I didn't mean to give that impression. You can successfully record and play live with the same patches or sometimes plug into an amp or direct to the PA.
  20. I'll give one example, I always have to have a higher MIX setting on any delay I use in a live setting and maybe one more bounce from the FREQ dial to have it cut through the mix coming out of a large PA. I usually have the point of break-up on the amp pushed a little more as well. I've gotten good at documenting all these 'adjustments' but sometimes but I have a habit of over-tweaking too. So this 'song' will now have two patches. One I used to record the thing and a new LIVE patch. I'll practice with the headphones on and get used to that sound, then head to rehearsal next week and plug it into the PA and get all frustrated with the live patch because I was sure I had the delays and the crunch in patch 2 set up properly. Endless argh. I tried to use the Global EQ to adjust for the difference and tweaking as I moved from location / system to the other. It made some difference but it was easier to find my own formula. Now, I just record with my software amp sims and get the sound I want, then try to program it in the multi-effects later.
  21. If you got a brand new Macbook and the operating system is Catalina (the latest), then there will be a lot of forum posts that will explain things. The software across the board isn't compatible with Catalina and is completely at the mercy of changes Apple has made as everyone here has said. I have the Pod HD Pro and the HD500X and both edit software and Monkey work up to High Sierra from my testing but I can't confirm newer than that.
  22. Which effect are you using that is mapped to the tempo? And, subsequently, what's the setting dialed in at within the effect block?
  23. https://www.shure.com/en-US/products/microphones/sm58 It's just an absolute standard everyone should have. A used one would be in your range. A new one is absolutely worth it.
  24. It's a Mac hidden file. You have to remove them with a script or copy the files onto the USB/SD from a Windows machine.
  25. I think you're getting too far ahead of yourself and trying to solve too many issues all at once. Have you read through the manual and gotten the basics down at least? Yes or No? Have you installed the Line 6 M20D audio driver? Yes or No? Is the audio output on the computer itself (in the OS or in your DAW) set to the Stagescape M20D as your output? Yes or No? Let's start there.
×
×
  • Create New...