Jump to content

markus506

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by markus506

  1. Ok, thanks for the input. I figured I would have to use the pedal, but was hoping for some sort of footswitch implementation.
  2. Hi everyone, I want to be able to have a dedicated 'interval decrement' and 'interval increment' on the helix for the Poly Capo. Ideally, in Stomp mode, I could use one button to increment the interval once per footpress, up to a certain value, and use one button to decrement down to a certain value? Is this possible? I was wondering if i could do it through Command center and MIDI, but I don't know enough about that. Any ideas? Thanks!
  3. Hi everyone, I did a bit of searching on this, but I couldn't find an answer. From what I understand, the Kinky Comp is based on the Xotic SP compressor. However, the controls for the Helix model are completely different than that of the SP compressor. Has anyone ever answered how the controls match up on the model compared to the real-life version?
  4. Yes, you're correct. I was trying to give the simplest example in what sets them apart
  5. I think the main differentiator is that Stomp mode is changing the Bypass state of a pedal, whereas Snapshot mode actually recalls a State of a pedal (this is in simplest terms). For example, say you had one Stomp switch (in stomp mode) that turns on 2 effects and turns off another. Then, the next stomp switch, you wanted to turn on a different effect, and only turn off 1 of the effects from the previous state. You can't really do that, since you are only affecting bypass state. In snapshot mode, you can completely recall a snapshot of effect/paramaters states.
  6. Do you have a link where you are seeing this price?
  7. https://www.youtube.com/watch?v=kEP5Qvtf800&t=156s This video by Chad Huskey shows really easy patch creation using a Plexi and stock cabs. No tweaking at all, and sounds exactly how I would envision a miced, isolated cab would sound through monitors. Does this sound too bright to people?
  8. Using Helix Floor since last October. I play out twice a month, with the Helix being left on for at least 3 hours at a time (not including rehearsals/home practices). I also use patches with 7-8 snapshots. I've had zero issues. It has been completely rock-solid for me.....*touches wood*. I would certainly contact support.
  9. Yeah, I believe this bug has been there since they implemented the snapshot LED color changes. I remember coming across this.
  10. I run it exactly as you said....2 cleanish amps, and run the helix as a full stereo output to the amp. It works well that way. I also see your point with wanting presets, however, I bought it before the helix with the intention of using it as a 2-channel amp. It suited my purposes, but, I agree, it would certainly make sense to make it preset based.
  11. Also, make sure the loops are set to 'instrument' level (I think they default to this)
  12. Same here. However, I have also found that if I go to an older preset that has NOT been fixed, go through the snapshots so it is stuck on 'EXP 1', THEN go back to a previously fixed preset and start changing snapshots, it will also get stuck on 'EXP 1'. Strange behaviour.
  13. No, I haven't heard anything yet. I am hoping that support will view this thread, and be able to reproduce, because it's a pretty obvious issue.
  14. I've had issues with USB 3.0, where it would drop connection fairly frequently. It seems much more stable using USB 2.0.
  15. Just select 'Helix' in the far left, then your OS in the far right dropdown. Hit 'Go' and the editor should be the first item that pops up. Scroll down and 'get download' will download the file for you.
  16. Yes, I've run 7 CM. Wired up the same as 4 CM, just need an extra effects loop, and use the other 1/4" output. There is a starting template for it under Bank 8 'TEMPLATES' in the Helix firmware.
  17. Thanks for confirming, guys. I'll point support in my ticket to this thread.
  18. There is a new setting in 2.10 that allows you to set the switch LED ring colors similar to stomp mode.
  19. So, I posted a bug in the bug thread, regarding having 8 snapshots, and changing the LED footswitch rings to different colors. When I change the display settings for the rings to 'off/bright' from 'dim/bright' the bottom 4 snapshot rings go out (if none are active) but the top 4 stay dim (none are active). I made a brand new patch as well, and I get the same results. I had submitted a ticket, but I got a response that they were not able to reproduce the issue. Note that in stomp mode, the 'off/bright' setting works fine, and all 10 of the stomp switches I use will go out (if none are active). I'm a bit stumped by this, and was hoping someone could take a minute to either confirm or refute my findings. Thanks, Mark
  20. Same here. I thought I was losing my mind. lol
  21. Helix update 2.10 (floor model): I use 8 snapshot mode. I changed the colors of the snapshots using the new option. Instead of the default option of the 'dim/bright', I changed this to 'off/bright'. The LED rings for the inactive switches on the bottom row turned off. However, the inactive LED rings for the top row remained on. I tried switching patches, saving in different states, and they remained this way. This may possibly be a bug.
  22. markus506

    Firmware Update

    I'm assuming for humor.....
  23. You know, I knew I would like them, and they were one of the reasons I got the Helix, but I don't think I will ever use another multi-effect unit without them! They are so useful in a live setting.
  24. Ok, you can ignore this topic. It was the scale parameter that I overlooked. D'oh!
  25. Hi guys, New Helix owner here. I am setting up a super serial chain to run as a pedalboard into the two inputs of my thr100hd. Everything sounds great so far. However, I have a stereo delay set up, at 500 ms, and it sounds like two different times. The left output sounds like it is at 500 ms, but the right output sounds like dotted 8th (around 375 ms). I don't see any settings on the effect that can cause that. Any ideas? I have attached the patch if anyone cares to look. Only the volume pedal and the delay in question are enabled. Note: I tried a few other stereo delays and same issue. Thanks! -Mark
×
×
  • Create New...