Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'windows 10'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 54 results

  1. Hi, ... the HD500X is up to date ! My headphone is always connected on my HD500X both listening and recording The probelem is this ; when i play guitar on my HD500X the sound is good & i want that sound on the recording tracks ! But it's not the case ...it's too different ! After the recording the sound is very different! The EQ on the HD500X is disable. I use Cubase 10,5, Windows 10 (64 bits) & of course the HD500X as audio interface ... every plugings & EQ are disable on Cubase to get the sound of the HD500X...but the sound is still different after a new track is done ! Yet, I want the same sound ... how to get it ? Thanks Daniel
  2. Gentlemen, I was getting distorted sound on my GX, UX2, and UX8 that so many others have described in this forum using Win 10 and a Cherry Trail tablet. It would seem to play at the wrong sample rate and sounded like some bad 8-bit Atari video game noise. This may apply to those with a Surface tablet too. In my case the problem was with the Microsoft Driver for the "Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller". Unfortunately Intel discontinued drivers and let Microsoft take over since Win 8. I downloaded the Intel driver 5.0.4.43_v2 for Windows 7, disabled driver signing and edited the .inf to make it work with Win10. After installing the old Intel drivers my Line 6 devices are working properly even through external USB hubs.
  3. After Windows 10 update my DAW no longer recognised Helix and there was a huge latency on USB 1/2. After unsuccessfully trying to solve by re-installing Helix Firmware I found a (non-helix-related) post on the web suggesting to uninstall USB host controllers. I did this on all USB Root Hubs and root Hubs (3) and it worked - however if you need to do this you will have to manually reboot your PC as your mouse/keyboard wont work until you reboot and USBs are re-installed.
  4. So i have my ux1 for years now and it worked perfectly on 2 laptops , both on Vista, windows 7 , windows 8 and 8.1 Now I have to use it on a windows 10 laptop and it's not working. I installed everything I had to install, I tried downgrading the drivers , installed everything again 3 times and nothing. Initially there was no input and when I started tweaking and reinstalling stuff I finally got a signal, a super low signal with a HUGE feedback sound (i had to use the asio4all driver to get the signal). From what I can tell , I can't select the ux1 as an input in my recording devices. I really need to get this fixed... Thanks in advance!
  5. hey i use my pod hd 500 as audio interface for my guitar pro and reaper apps. i updated all my drivers from line 6 but i keep getting this crashes after a few minutes. this is extremely annoying. i made a ticket to line 6 but got no reply whatsoever... it looks like a problem with the asio driver from the pod stopcode system thread exception not handed l6podhd564.sys or kernel mode heap corruption Can anyone help here plz.
  6. Hello. I watched the line 6 video on how to record through a firehawk, but I need more help. Can you please tell he how to setup the recording on a windows 10 pc and which free recording software to download and use (UK). The guitar I'm using is a variax standard.
  7. Anyone tried to edit the sounds on their POD 2.0 using Windows 10? I've tried to download Sound Diver and Line 6 Edit but neither seem to be available for Windows 10 as far as I can find. Anyone come across this issue, or found a way to hack it? Cheers
  8. Hello Folks, I have Line 6 POD xt Live for few years, it worked wonderfully in Windows 7, then when I upgraded to Windows 10 it stopped working. It seems like there are no recent drivers to support POD xt Live in Win 10 although Line 6 knew of Microsoft's new OS coming out in 2015 July 27th or so. They had ample time to come up with drivers to support & test the new operating system. I remember way back, when Windows 7 was the new OS, Line 6 didn't update their drivers to support that OS until months & months later, it seems like it's happening again. Why do we as a customer (whether using older devices or newer) have to wait for compatible drivers from Line 6, Microsoft didn't release the final version today, they had number beta releases, and I'm sure Line 6 had the access of developing a compatible drivers to accommodate their devices and their customers so it will work. If there is a driver version for Windows 10, device for POD xt Live, please share that info with me, as I didn't see it. It seems the latest driver is from 2013 and it says Windows 10. However, 2013 is 2 years ago, how about a latest one like 2015? I look forward to anyone from Line 6, as well as anyone on this forum to comment on this subject. Thank you and best.
  9. so this problem risen up when ive been using a thing called VoiceMod and the POD UX2 together i believe that this problem rises when you dont have your POD UX2 as the main audio for the mic or instrument, so that being said make sure that your POD UX2 is the DEFAULT DEVICE and DEFAULT COMMUNICATION DEVICE in your sound settings. -bottom right, right click the volume speaker -left click sounds -go to recording on the top -find something called Line 6 UX2 -make it both your DEFAULT DEVICE and DEFAULT COMMUNICATION DEVICE the problem hasnt risen since ive done that and i can freely use my guitar and use a wireless headset because of it. VoiceMod is free but if you want to change effects of your voice you do have to pay. as i said i can use my guitar and hear it through my wireless headset because i use hear My Voice feature thats on it. that being said as well you will need to set the buffer size to the lowest you can go so you can hear it about the same time but its not as good as the ToneDirect Monitoring that the POD UX2 gives but its been doing well for me as I just want to play around. To change the buffer limit -Go to windows search -look up Line 6 Audio-MIDI Devices -buffer limit is at the bottom -drag it to the lowest you can go -then click on the inputs & recording tab in the Line 6 Audio-MIDI Devices and do mic 1 & 2 -then in the ASIO Settings have Default Buffer Size & Default Buffer Depth the highest it can go If you want to hear your guitar with a wireless headset you need VoiceMod otherwise it wont work https://www.voicemod.net/ -Go to windows search -look up Line 6 Audio-MIDI Devices -then click on the inputs & recording tab in the Line 6 Audio-MIDI Devices and do instrument sometimes Instrument & mic 1 work but not always if you have the POD Farm its alot easier to switch back n forth and you should have any problems and you can also play guitar through the mic for people like on Discord can hear -then go to voice mod -go to settings -input device needs to be the Line 6 UX2 -output device needs to be your wireless headset Hopefully this helped some people because i did a lot of trail and error on my side and it just works
  10. The issue is random blue screens after using the UX2 for a while. The error is BAD POOL CALLER (or maybe BAD POOL HEADER). This doesn't stay on screen long enough to get all the info. (my past experience is this is usually memory corruption of some kind...but not exclusively) I have a UX2, driver version 4.2.7.6 and firmware 1.02, running on Win10, with goshknowswhat updates Microsoft has pushed down recently (two forced reboots this week for updates). Regardless, it's all up to date as far as can be updated at the moment. Also running POD Farm 2, version 2.59. I use Reaper for recording/mixing, and Adobe Audition 3.0 for all other audio needs. The BSOD is totally new and started within a day or so of installing and using the UX2. The setup is as-is for more than a year, except for the addition of the UX2. I also have a GuitarPort - many years old. It's never blue screened. The UX2 was bought as a replacement for the GuitarPort. Installing the UX2 seemed to pull down more up to date drivers (could be just timing as I hadn't tried to update the GuitarPort in a while) Except for updating the drivers and software, which are up to date, are there any suggestions to work around this? I'm assuming it's a driver issue, as any user level code (POD Farm) is mostly isolated from direct access to the kernel where the crashing is happening (that is what the driver is for afterall). (Yes, I know Microsoft is making it hell for audio driver developers with the constant updates, and Win10 in general. Many of us are not happy campers because of this.) Thanks!
  11. Hi, What recording software works well with the Firehawk FX and Windows 10 PC? I'm looking for a simple one, to create some backing tracks. Rgds, Andre
  12. Hi, Was anyone able to use his Firehawk succesfully with RiffWorks, on a Windows 10 PC? Rgds, Andre
  13. I have a Surface book with Windows 10 (64bit) and I am not able to install the drivers for UX1. The installer claims the drivers are installed, but they are not. When trying to manually install the inf-file, the error message is: "The folder you specified doesn't contain a compatible software driver for your device." Any help is appreciated.
  14. I just got a new notebook that operated by Window 10... and it doesn't recognize my pod HD500X even the latest driver is installed ( I installed it through line6 monkey following the installing process provided by Line6 support on Youtube). After I installed the latest driver, the line6 monkey still doesn't find my POD. However, it still works fine with my old notebook that operated by WINDOW 7. what I've done so far 1. Restart my notebook, uninstall the driver, and re-install it again 2. Plugging it on every USB port, there are 3 USB ports in my notebook comprise USB version 3, and USB version 2. Still, nothing happen 3. Install manually without line6 monkey what I've found that when I plug the POD, my notebook knows that it is plugged because it shows "POD HD500X" in "Other device" in "Control Panel".. however it said "Device error" under the "POD HD500X" and they are not working together. The notebook that has problem is "ACER PREDATOR PH315-51-782Q" that i just bought 1 week ago. I just wonder that is the notebook "too new" for the POD ? Please help me solving this problem Thanks! --Bobogillis--
  15. Hi, ​Is anyone having issues with their POD HD not being recognised by their PC? ​This seemed to happen overnight, and I hadn't changed any settings. When I run Line 6 Monkey it can't pick up the HD500X and although I've installed the latest drivers, it just doesn't seem to work. ​All my other Line 6 gear is being recognised perfectly (even my UX8 which is a lot older!). ​Any help, greatly appreciated! ​Thanks
  16. Hi. I have installed USB driver for windows 10 for the pod x3 live, but windows can't recognize the equipment. Is anyone having the same issue or know something I can do to solve it? Tks!
  17. Hi there, I have the following setup (excuse the sad ASCII art): PC ---USB---> HX Guitar---------> Stomp ---> Headphones So basically PC and guitar into the stomp and headphones out. I want to use the Stomp as a soundcard so I can jam to tracks, youtube lessons etc. (note I'm not using a DAW or anything on the PC, so am not sending any audio from the stomp to the PC) With the Stomp, there is a 5 - 10 second delay when playing any sound from the PC (e.g. playing an mp3, watching a video). Once playing it is OK, but once I pause,. pick a different videos etc the delay comes back. It's almost as if the USB connection goes to sleep and needs to wake up. I can play audio via my Yamaha THR10c amp (also connected via USB) and it works fine, without any delay. So I think this is something Stomp or driver specific and not related to my PC (note the Stomp and THR10c are not powered on at the same time so shouldn't conflict). Has anyone any idea how I might resolve this? Details: - Windows 10 64-bit - Stomp firmware 2.71 - Control panel shows 1. Line 6 > HX Stomp - Driver Provider Line 6, Driver version 1.0.0.0, Date 09/01/2018 2. Audio inputs and outputs > Speakers (HX Stomp) - Driver Provider: Microsoft, Driver version 10.0.17134.1, Date 11/04/2018 - HX Stomp is the default device in Sound > Palback - Using the cable provided with the stomp into a rear USB 2.0 port - Ryzen 5 CPU and B350 motherboard Thanks!
  18. Hello, I have the POD Farm UX2. Whenever I open pod farm and go to "mixer view" and choose "Mic 1", there is no sound or anything detected from it. I checked the license manager and everything is authorized on my UX2 and computer. Is there anything I missed or can do to fix it? It worked fine previously on an old computer, now on a new one it does not. Everything worked fine previously on Windows 7, then after doing a fresh install for Windows 10 and downloading it, I am having issues. Extra Info & Screenshots: - Microphone being used: Audiotechnica AT2035 (I do have the +48V enabled) - Yes, all my drivers are updated according to L6 Monkey - Using Windows 10 - My UX2 is authorized in the license manager - I tried multiple USB slots and reinstalls with the same issue. Microphone not detected screenshot below Thanks for the help
  19. Hi, I tried to connect with Line 6 Monkey Version 1.72 to my pocket POD. But here is no pocket POD in the dropdown box of the devices... Must I use another, compatible device? Thx!
  20. Just spent a few frustrating days trying to get Line 6 usb drivers for Helix and Variax to load successfully. Admittedly I hadn't connected either to my PC for a while, so a lot could have changed in that time. To cut a long story short, the resolution for me has been to turn off Memory integrity in Core isolation in the Windows Defender Security Centre. Neither my audio interface nor phone had problems, so in my limited sample set only the Line 6 drivers were struggling. Is this a known phenomenon? Should the drivers load with Memory integrity enabled? In both cases the drivers are the current versions (1.91.0.0 and 1.0.7.2 for Helix and Variax respectively). I tried earlier Helix drivers but they had the same problem. My OS is Windows 10 Home, Version 1803.
  21. you can use this emulator on your windows 10 PC, https://www.bluestacks.com/#gref Bluestacks will allow you to install the google play app Firehawk Remote. then click the keyboard once you are in to set up what keys you are using for various actions I used arrows for swipes, save it and have at it.
  22. For anyone who is unsure of whether you can use the legacy Variax guitars under Windows 10, I can confirm that you can. I went to the download section and just selected Windows 8 as the OS and downloaded Line 6 Monkey and Workbench (non HD version), ran the installers, hooked up my Variax USB Interface and Variax 500 and everything worked perfectly first time. I had no issues with Java or the installation on the drivers. This statement is valid as of April 2018
  23. Hello, I'm using Podfarm on Windows 10 with Ableton Live 8, using a Toneport UX2 interface. When I open Podfarm as a standalone program, I can hear the input and wet signals no problem. However, when I open up Ableton and drag the Podfarm VST onto a track, the podfarm vst pops up but I see no signal into it (from the mixer in Podfarm). To be clear I am getting a signal from my guitar in Ableton (into the audio track), but it is simply the dry signal from the toneport input, unaffected by the Podfarm VST. I can apply Ableton's built in Amps to the track no problem, but the Podfarm Vst doesn't seem to affect the signal. I have tried starting Ableton first right after a restart (just in case opening the standalone grabbed the soundcard and didn't let Ableton use it), but still the problem persists. Thanks guys! Let me know if I need to clarify anything.
  24. Hi, I am currently having an issue where the mouse cursor is offset in Helix Desktop App (only with this App). The easiest way to describe this is by putting my mouse over a certain action/window/block Windows is detecting that the mouse location is actually somewhere else. From searching it seems it's a common problem with some apps but can be easily fixed, example - https://steamcommunity.com/app/233450/discussions/0/35219681600074414/ I tried some of the suggestions found online, for example: Disabling Windows 10 scaling, changing application DPI scaling behavior, changing resolution, reinstalling, but still I have the same issue. Using Windows 10 with latest Updates and latest Helix software. Screen resolution is also 1920 x 1080, but like I've mentioned I have the issue regardless of resolution size. Can anyone help me? Any suggestions? It's currently very annoying using the software on Windows. Thanks.
  25. I have a (now vintage) POD 2 purchased in 2003. It still works great, but I would like to interface it with my Windows 10 PC for downloading and editing tones. The Line 6 FAQ for POD 2 talks about software called "Line 6 Edit," but I can't find any such software on the Line 6 downloads. Also, I'm assuming I'll need a USB to MIDI hardware interface; recommendations? So here's my question: How do I connect my POD 2 to a Windows 10 PC for tone editing? And what software do I use? Thanks.
×
×
  • Create New...