Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'cubase'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 52 results

  1. Cubase At 1024 sample buffer size and one instance of the plugin, the CPU usage is at about 80% and audio drops out slightly. Two instances, or other plugins, lead to serious dropouts. Reaper At 1024 buffer size and one instance of the plugin, the CPU at about 30 % load and it works unless I do something CPU intensive. Two instances makes use of 60% and the audio only plays well for a few seconds before starting to drop out. Versions Helix Native 1.81 demo, Cubase Pro 10.0.40, Reaper 5.983/64, Mac OS 10.14.6 (8GB RAM), RME Fireface 400 via thunderbolt adapter with firmware version 3.36 and Totalmix 1.60. My computer. Do I have anything unusual taking up CPU?
  2. I apologize if this topic already exists in the forum. I was searching on how to set up tone/volume in chain: TL guitar, SpiderV 30 & Cubase at PC. I didn't find the answer in Forum. My Spider V 30 is connected correctly to PC via USB and there is a sound of TL in Cubase. In Cubase, I choosed ASIO Spider V driver. I/O is Speder V (L&R) - Active. ASIO buffer Size is set to: Extra Small. I can record my TL from SpiderV 30 via USB and reproduce my records, too. It is not a problem, it works. But, quality of record is desperate and not acceptable, too. The sound is dark, blurry, somehow smudged and does not match what I hear on Spider V 30 while playing & recording. E.g effect as drive is not OK and corrupts the recorded. This is especially pronounced when I strumming all the strings. When I am playing finger style in clear sound or near clear, it is a better. It seams to me that solution is to set properly the tone on all devices in the chain: TL guitar, SpiderV 30 & Cubase at PC. Acctually to set properly the tone/volume of input signal to PC or output signal from Spider V 30 via USB. When I am playing acoustic guitar via USB Audio Interface (UAI), I can adjust Input signal at UAI and all works fine. But at Spider V 30 there is not possibility to adjust Input signal. I can adjust tone at TL guitar as imput signal to SpiderV 30, but it changes a sound of guitar at SpiderV 30. Or I can reduce/decrease Master tone of SpiderV 30, but I can not hear what I am playing. Please, give me opinion regarding this topic. How to properly set up tone of all devices in chain: TL guitar, SpiderV 30 & Cubase at PC? What are your experiences with this?
  3. SteveJohns

    Helix ASIO driver and Cubase 10

    Hi. I'm getting up-to-speed on integrating my new Helix Floor into my Cubase 10 recording rig. Here is the experience I'm having with the Helix connected to my computer via USB: In Cubase I open a project which was created before I even owned the Helix. IOW, this saved project could have no idea about Helix or the Helix ASIO driver. However, what I find is that the Helix ASIO driver is now the Cubase ASIO driver, putting me in a position where I do not recognize the names of the audio inputs and outputs as previously in use. Now, strangely (probably by design!), things do seem to "work" - I can record my guitar into Cubase and can play back my prior recorded tracks and hear them. The thing is, I have no idea what is really going on - why I'm even able to hear things, how the guitar is getting in and the pre-recorded audio is getting out. IOW, I suppose I just don't understand sufficiently how ASIO/audio works in Cubase, and especially how things change when the Helix is connected. My past history is using the Cubase with my MOTU 2408 mkII interface (which I do understand well), and also (more recently) using Cubase with my Motif XS keyboard and the Firewire ASIO interface (which causes the Motif to "take the place" of the MOTU 2408 mkII). Is there someone who has this all straight in their head who can write come words of enlightenment here that will help me to fully grasp the situation? Or, can someone point me to Helix ASIO driver docs which would explain it? If so, many thanks!
  4. Line6Tony

    Known Issues in Helix Native v2.81

    Helix Native will not open in hardened runtime builds of Cubase 10.5 In rare cases, Helix/HX devices can become disconnected from HX Edit. If possible, always connect your Helix/HX device directly to the USB port closest to your computer's power connector. Never use any sort of USB hub, which may include the front USB ports on the front of towers Logic Pro X is currently unable to write snapshot or switch automation data for Helix Native In HX Edit, moving an effect, amp, cab, or IR block can sometimes inadvertently reposition a Split or Merge block In rare cases, the Dynamics > LA Studio Comp model can sometimes cause a drop in preset volume Pitch/Synth > 3 OSC Synth, 3 Note Generator, and 4 OSC Generator are louder than in 1.71
  5. Hi there, I have benn using my Helix LT for a year or two now and one of the feature I use the most is midi remote control from Cubase 10. We play to a clic and follow a Cubase project and all my preset and snapshot changes are triggered from a midi track in cubase assigned to helix through midi over USB. What I would like to do now is to get rid of the FBV shortboard MKII that I use to start, stop and navigate through Cubase markers and use Helix to do that instead. The problem I run into is that whenever I go to a certain marker using Helix as my midi remote, Cubase then sends back a midi program change command to Helix in order to go to the appropriate preset. When this happens, Helix then transmit back a midi command to Cubase telling it where it's at and releasing the footswitch now that I'm in a new preset also sends a midi command back to Cubase... this gives some weird behaviors like midi feedback and dual commands (press once but feels like I pressed twice) and most of the time all will fail. Is there a way to seperate the midi channel from the DAW remote from the midi channel from the preset/snapshot control? Thank you!
  6. Line6Tony

    Cubase LE License Activation

    Step 1: Register your qualifying Line 6 product at http://line6.com/account/registergear/. After you register your qualifying product, you'll see a message like this: Thanks for registering your Line 6 Product! The product you registered is eligible for Cubase LE. Your Cubase LE download access code is: 11BE6-PK03M-8B53R-1XX7D-XXXXX. In order to obtain your software download, please click the MySteinberg link below and follow the onscreen instructions. https://www.steinberg.net/index.php?id=9083&L=1&accesscode=11BE6-PK03M-8B53R-1XX7D-XXXXX The download access code is only valid once but you can always find it in your Line 6 account's Purchase History. Step 2: Follow the Steinberg link. You'll be prompted to login or create a new account. o If you create a new account, Steinberg will send you an account activation email. Step 3: Register the code. Copy it from your Line 6 account's Purchase History, if needed. o The code registration page can also be reached from the 'My Products' section of your Steinberg account. Step 4: Download the software from the next screen which shows a new code titled 'Activation Code for Cubase LE Student Starter Pack', along with download links for Windows and Mac. With Cubase LE 8 registered in your MySteinberg account, you can find all necessary files for a complete installation under "My products" -> "Downloads".
  7. Hey guys! I'm a MacOS user and I've been happily recording and practicing through my Helix using GarageBand. My band is about to record a song and we decided to experiment a bit recording techniques and use my Helix to lay all guitar tracks. To better prepare I wanted to try re-amping. This can't be done in GB as I can't route track output to Helix's USB inputs. I installed Reaper to try it. It sees my Helix as an audio device, is set to record it but it doesn't. When I play on an armed track, no signal shows up on the volume meter. Same thing in Cubase 8 LE. I can open Repaer and get no recording singal, then Cubase and get nothing. When I open GB everything works as expected. Could you help me troubleshoot this thing please? I can provide screenshots of config screens if necessary. I think that the DAWs are pretty much the same interface-wise across OSes ;) PS. If that's important I'm on a mid-2015 MBP with Mojave 10.14.3.
  8. Hi, I've been successful in changing patches on my Pod HD500 using Cubase LE AI Elements 8, but the Pod just doesn't toggle the effects on/off when a midi command is sent to it. The Pod is sending and receiving signal as I have even recorded effect toggles from it to a MIDI track, but the Pod only responds to the patch changes, not the effects toggling. I'm not sure if I need to change any settings in the Generic Remote Settings. Can anyone help please? :)
  9. hola comunidad, tengo problemas con mi toneport kb37. este funciona bien cuando inicia el PC. pero cuando inicio mi DAW Nuendo 4.3 un rato funciona el midi y al rato ya no. tengo que cerrar el DAW desconectar el toneport y volver a conectar e iniciar de nuevo el DAW y de nuevo a lo mismo. funciona un rato y al rato ya no. cual puede ser el problema? tengo el ultimo driver para mi OS (Windows 7 Professional x86, Intel Core i3 3,3 Ghz, 4Gb RAM).
  10. I've been trying for about 2 days to no success. I followed all the steps on the Cubase Help site that and set the driver to the spider and the inputs to the spider as well but when I press record nothing happens. Can someone please help set me up? I have no idea how to record my amp on Cubase Le
  11. Hi. I've been trying to record the amp via the USB connection straight into my PC then into Cubase LE. But I get sound from the amp and from my computer speakers, and the sound from the computer speakers are delayed just a bit. I'm assuming that since we get a copy of Cubase LE that this is all supposed to work correctly. So what am I doing wrong? Are we supposed to use a recording interface? And if so, how do you connect the Spider amp to it? Confused.
  12. I just got into the cubase program that came with my spider v 240hc, it works great and I have the drivers set up and installed correctly so I can record and playback with no issues. I am curious if there is a way to set up output to another device though because I dont like having to plug my mic into the phones jack on the amp, like I shuold be able to monitor form my mic out, or from my pc headphone jack. Is there a way to configure the spider v driver in cubase as input only, with another device (yeti mic) set for the output? Also can you configure multiple devices for input so I can have my mic and amp inputting adio simultanously? This might be a question for steinberg cubase forums but sine the programs is included with the amps I thought maybe someone here might have some info.
  13. rockline

    [RESOLVED] Helix with Cubase

    Hi all, I've connected the Helix (v2.5) via USB to my computer (Windows10), hoping to hear the sounds from Cubase 9.5 through my FRFR which is connected to my Helix via the XLR Output. When I play the guitar, the sound can be heard through the FRFR but when I play the music from Cubase, I hear weird sounds (kind of slowed down version of the music with saturation). My settings in Cubase: Studio Setup... --> ASIO Helix Audio connections... --> Outputs=Stereo Out (Output1 for Left and Output2 for Right) Is there a setting I'm missing? Thanks. regards. Ju.
  14. Hi everybody, not sure if this is the right forum, but anyway: I have been trying to remote my Helix with Cubase (Pro, 9.5) an ran into different problems. My setup is like that: We are a band with guitar (me), keyboards, and bass. Drums are programmed in Cubase with Addictive Drums and the like (on an iMac in the studio, on a MacBook Pro when playing live). Everything is nearly complete »virtual«, guitar via Helix, bass via POD X3, and keyboards all into the mixer into an 6x headphone amp. So we can practice nearly silent alltogether except the vocals anyway. In Cubase I have not only the drum tracks but also some playbacks for vocals, guitars, fx etc. For live playing, I have set up »long« Cubase tracks which contain up to 9 songs each, one after the other. I can navigate between those different segments by using »cycle markers«, which are mapped to keyboard numbers 1-9. So if I press »4« on the keyboard, Cubase jumps to the beginning of song 4, pressing »space« starts the playback. This is very, very handy. See picture. Now I had been thinking of remote controlling my Helix (connected via USB) by setting up an extra MIDI-part for every »song-segment« going out to the Helix. In this part I have (momentarily) only two controllers: one »Program Change« that sends a PC message to switch between Helix presets, and one controller »cc57« that toggles footswitch 10 in stomp mode on the Helix. Footswitch 10 is always assigned to a kind of distortion/boost fx on the Helix, used for guitar solos etc. So, when I jump to a »song« via keyboard, the Helix should the select the correct preset at first, and when it comes to my solo part and »cc57« jumps from somewhere below 64 to somewhere over 64, footswitch 10 should be activated … and when my solo part is over (and »cc57« jumps under 64) it should be de-activated. So all I send to the Helix is a Program Change and a controller message. AND IT WORKS! BUT the following problems occur: 1. When I press the space bar (start/stop) inbetween a song segment, footswitch 10 toggles as well, regardless of the »cc57« value. So it inverts the state of the footswitch, making it »de-activated« when it should be activated. 2. When I press the space bar inbetween two songs, the Helix becomes completely MUTED (no sound). When I jump to the next (or another) song start, Helix gets unmuted and live again. This might by useful for live situations but is not wanted here. What am I doing wrong? Footswitch 10 is set to »toggle« … »latching« does not work anyway. Cubase is set up to use continuous controlling and event following. Thanks in advance, best regards Opti/Alex
  15. kazoue911

    MIDI aftertouch?

    Hi, I just installed new firmware 2.50 for my Helix LT and it looks as though the midi messages sent from the Helix when changing preset are now wrong... When I switch preset, a midi message is sent out but Cubase recognises it a aftertouch? When I playback the midi track Helix won't aknoledge the incoming message (since it doesn't respond to aftertouch) and it won't change preset. Also, If I copy/paste the recorded messages from aftertouch to program change on my midi track in Cubase, the preset changes on Helix happen exactly as they should (which is how I patch the problem so far). Is there something wrong with Helix sending the wrong midi messages since I updated the firmware? Should I try a factory reset? I did try reinstalling cubase (didn't fix it) but I noticed the midi messages being sent from Helix are the same with another midi monitor software... Thank you!
  16. gigisama

    Hd500 Causing Crash?

    Hello, hello. First posting on the forum, so yay. Too bad it's for an ugly, annoying issue: Using Windows 8.1, I'm consistently being stuck with a BSOD when recording / monitoring through Cubase. It happens at random, really. Sometimes I could be working for forty-five minutes to an hour or two, and other times I'll be slapped with that big, aggravating " :( " in a matter of minutes. The problem is always cited as "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED L6PODHD564.sys" Computer collects information to prevent data loss, blah blah blah... is supposed to restart automatically, but never does. I've looked around the web a bit before showing up, and apparently it's a driver conflict? There are known issues with Logitech webcams and the HD500 drivers, but having disconnected / disabled the webcam, I still run into frequent BSOD's. I've made sure all of my drivers are up-to-date, and I've checked all of m L6 stuff to make sure that it, too, is updated... but it's turning out to be pretty fruitless. And I am stumped. Anyone have anything that they could put forward to this? I realize that Cubase is really good at finding faults to crash on, and that Windows 8.1 is... pretty new, but my hope is that I'm overlooking a simple solution. Any help is appreciated! Note: I'm using a standard ACER Aspire E1-522-7843. Spec-sheet here: http://us.acer.com/ac/en/US/content/model-datasheet/NX.M81AA.011
  17. Hello, When I launch my Cubase 5 on my mac with El Capitan, I have no audio input or output working with the Helix as usb interface. SInce Helix kinda works with Garage Band (with the beta for developpers 10.11.2 (Build 15C48a)), and since I can use Cubase 5 with a Roland Capture Duo EX USB interface (with and only with the same new 10.11.2 build), I suspect that my issue comes from Cubase 5 or Apple El Capitan which for some reason cannot interface well with Line 6 Helix. So I have 2 questions: @Line 6 : do you have any information regarding using Helix with Cubase on the latest Mac El Capitan OS? @Forum : Are there other people here who manage to use any version of Cubase (say 5 to 8) with the Helix on Mac OSX ? Thanks to all, Regards
  18. Hi guys, a little help required, that is if there is even an answer to the school boy error I've made. Had my Line 6 UX2 with Pod Farm ver 2.59 for a while now. so decided to start making music to record. As the only recording I've done recently is using a Korg Triton Tactile midi keyboard with Cubase i thought "What the hell" and splurged on the new Cubase 9. Red Alert, Red Alert. I find out too late that Cubase 9 no longer supports Podfarm 2 and it's 32bit plugins. Yet when opening up the Line 6 folders and going to the POD Farm 2 VST Line 6 folder it shows all the .dll files as both 32 and 64 bit. Being a bit of a dimbo around computers as a rule, has anyone got the slightest idea of how to work around this issue so that Pod Farm can be used with Cubase 9? Or will Line 6 be making an updated software package to make Pod Farm 2 compatible with Cubase 9? Thanks in advance for any possible solutions to this or even a poke in the right direction. CHEERS!
  19. DeanMachine

    Spider V drum loops on cubase

    Does anyone know if I can import a drum loop from my Spider V into Cubase? I would like to import the (kick beat) loop into Cubase without using the built-in audio microphone on the Mac. Anyone have success doing this?
  20. Hi, so I've just started using the Torpedo Wall Of Sound VST as the cab sims in the Pro X just weren't doing it for me for home recording - besides the WoS. Just after a little help on how to get the best out of this please, running with the Pod as the interface in USB mode. 1) Am I right in thinking use the "Pre" versions is the way to go or is that subjective? 2) Even with the cabs off on the Pod, it still seems to be coloured by the mic selection - is there a way around this? 3) I'm currently in studio/direct mode, would another mode be better suited for this? 4) Any general observations when using VST cab impulses with the HD Pro X / similar line 6 products?
  21. shenann

    Recording on cubase with pod HD

    Hi everybody! First, thanks for your help and excuse me for my bad english. I would like to record my Pod HD (desktop) on Cubase (8.5) but i'm not sure how to adjust the "mixer output" to have the best sound? I know i have to record on a mono track on cubase but the output of the pod is in stéréo if i'm right. So, how i have to adjust the path A and B in the mixer? Is there a difference of sound when we set the mixer ? I have to put path A 100% Left and path B 100% Right or 0% for the both or A and B 100% Left? Is there a difference if I use the amps dual mode? Thanks for your answers Shenann
  22. Hey there, Firstly, thanks for any and all replies. Basically I want to use my UX1 to record my guitar in Cubase, but I don't want to use any of the sounds from PodFarm, I want to use one from Cubase instead. Cubase picks up my guitar with or without PodFarm open fine, I can see the output monitor rise and fall as I play, and using direct monitoring I can hear the effect back on Cubase. However, when I click record, the track doesn't pick anything up. The only time I can record actual sounds is when I am using PodFarm sounds. I believe I have my ASIO set up correct, as well as inputs/outputs. I've attached a few screenshots, if there's anyone who's familiar with using PodFarm and Cubase together, I'd really appreciate the help. I'm running Cubase 8 LE, on Windows 10. Cheers.
  23. Cubase LE 9 on OSX and Windows no longer supports 32-bit plug-ins, which includes Pod Farm 2.x. You can read more about this change on the Steinberg website here: https://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/article/cubase-85-is-last-version-to-be-32-bit-compatible-3469.html https://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/article/future-releases-as-64-bit-only-3778.html
  24. Hi everyone. Ive recently purchased a POD studio GX and i can't seem to get any audio input. Im running OS X 10.10.4 and driver version 7.5.7. Pod Farm starts up correctly and i can get output via the GX in cubase but the box itself doesn't see any input signal from my guitar. Im using a brand new cable and i know the guitar is electronically sound. Ive tried everything i can think of (i even returned the first unit i bought as i assumed it to have a faulty input jack). Is anyone else running a GX on 10.10.4? Is the something else i can do to fix this, maybe a legacy driver? Any advice is gratefully received. Cheers!
  25. Hi, I'll try and explain my problem but bear with me, I'm not sure of all the technical terms! My set up - PC, 64 bit, running Win 7 Home. Cubase Elements 6. I'm using two DAWs - a Guitar Port and a ZOOM R24. Both have the right drivers and function without issue. The problem is, I've tried to install POD FARM 2 to use their amp models. This worked fine on my original set up but a few months ago I installed a solid state hard drive, reinstalled everything, authorised Cubase and POD FARM, installed it into the VST Plugin library - and this is where it gets confusing. I started with the free models of pod farm - no problems. I reauthorise my PC to run the entire software package - I get all the models and tones back, but now when I activate pod farm as an insert, it comes up, the interface is there - but no audio signal runs through it. I've tried both DAWs, I've tried resetting and reimporting the files using Cubase's plug in manager, which says that the insert is there and active.. I'm out of ideas now. I should mention that the audio signals play fine, and I can use the native Cubase inserts without a problem, but the Line 6 stuff is far better. Does anyone have any ideas?
×